Пт, 2024-04-26, 21:26
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:47
Українську владу Європарламент закликав утриматися від політичних переслідувань, як за часів Януковича
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Депутати Європейського парламенту оприлюднили заяву щодо підозри п'ятому президенту України, народному депутату Петру Порошенку в держзраді та фінансуванні тероризму. Вони закликали українську владу утримуватися від політичних переслідувань і вибіркового правосуддя, як за часів Віктора Януковича.

Шість євродепутатів із Литви, Польщі та Німеччини оприлюднили заяву, в якій рішуче закликали компетентні органи України утримуватися від можливого політично вмотивованого переслідування. Також вони закликали уникати навіть натяків на повернення до відомих у минулому практик вибіркового правосуддя і політично мотивованих переслідувань у країні, яка прагне європейської інтеграції і, зокрема, перебуває у процесі впровадження всеосяжної реформи судової системи, що має сприяти безперечному застосуванню верховенства права без сумнівів щодо політичного впливу, - йдеться в заяві, пише Інтерфакс-Україна.

Автори заяви висловлюють сподівання на те, що Державне бюро розслідувань і Офіс генерального прокурора, не стануть знаряддям боротьби з політичними опонентами нинішньої влади шляхом висунення обвинувачень у "державній зраді" та "фінансуванні тероризму". "Ми очікуємо належного процесу й незалежності, неупередженості судової влади, справедливості та прозорості судових процедур", - наголошують євродепутати.

Вони зазначають, що будь-які політичні розбіжності мають вирішуватися шляхом відкритих політичних дебатів і виборів як демократичного інструменту, а не шляхом вибіркового правосуддя. "Ми закликаємо українську владу реалізувати європейський вибір України та невпинно залишатися на безкомпромісному шляху судової реформи", - йдеться в документі. У Європарламенті також зазначають, що всі українці повинні об'єднатися в умовах скупчення російських військових на українських кордонах і агресивних заяв керівництва РФ проти України.

"Ми продовжуємо твердо стояти на підтримці України та її народу на основі солідарності, твердої підтримки, відданості та дружніх порад", - наголошують парламентарії. Документ підписали шість євродепутатів із Литви, Польщі та Німеччини, його направлено на розгляд генеральному прокурору України Ірині Венедіктовій, міністру юстиції Денису Малюсьці, главі Офісу президента Андрію Єрмаку, голові комітету Верховної Ради з питань інтеграції в ЄС Іванні Климпуш-Цинцадзе та співголові комітету парламентської асоціації Україна-ЄС Вадиму Галайчуку.

На думку захисників Порошенка, згадана підозра виходить за межі "юридичного трешу". Водночас сам Порошенко, який перебуває у Варшаві", повідомив, що повернеться в Україну "за власним графіком".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 547 | Додав: adminA | Теги: політичні переслідування, українська влада, європарламент | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]