Пт, 2024-04-19, 21:17
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:06
Унікальні світлини перемичок галактик зробив Hubble
Інші останні Новини світу науки і технологій
Космічний телескоп Hubble зробив фотографії спіральної галактики з перемичкою, повідомляє, "Iнтерфакс-Україна".

На думку науковців, ці фотографії можуть допомогти нам краще зрозуміти будову нашої галактики - Чумацького шляху.

Як наголошується, присутність перемички може бути індикатором віку галактики. Перемичка є у двох третин молодих галактик, розташованих поруч із Чумацьким шляхом, в той час, як тільки 20% розташованих на далекій відстані старих галактик мають цю структуру.

Спіральні галактики з перемичкою відрізняються від звичайних спіральних галактик тим, що їхні гілки йдуть не чітко по спіралі до центру, а з'єднані з двома кінцями прямий перемички з зірок, в центрі якої знаходиться ядро.

На фотографіях також відображений дивовижний об'єкт. Якщо подивитися на нього в рентгенівському світлі, то можна побачити джерело яскравого світла, який, на думку науковців, є бінарною системою, що поєднує на одній орбіті зірку і чорну діру.

Зазначимо, що дослідники космосу раз у раз знаходять там якісь знаки і символи. Так, у серпні поточного року американські фахівці, що працюють з орбітальними телескопами Hubble і Chandra, оприлюднили знімок космічного "знаку оклику" з двох галактик, які зливаються, а також фотографію осяйного "намиста" - планетарної туманності.

А ще раніше космічний інфрачервоний телескоп Herschel виявив у центрі нашої Галактики перекручене кільце щільного газу, що нагадує за формою математичний символ нескінченності.
Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 1046 | Додав: adminA | Теги: Hubble зробив унікальні світлини | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]