Пт, 2024-04-19, 16:58
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:41
Упаковка з гофрокартону: клас матеріалу, особливості та переваги
Інші останні Новини України

Упаковка з гофрокартону: клас матеріалу, особливості та переваги

упаковка гофрокартон Сьогодні у всьому світі напівтверді і жорсткі різновиди упаковки виготовляють зі спеціального гофрокартону. Величезна популярність цього виду матеріалу викликана не тільки його високими екологічними показниками, а й цілою низкою переваг (якщо порівнювати з іншими видами пакувального матеріалу). Ми ж хочемо зауважити, що упаковка на замовлення, у тому числі й виготовлена з гофрокартону, в Україні може бути швидко придбана онлайн за допомогою сайту dunapack-packaging.com.

Упаковка з гофрокартну: переваги

Головна його перевага полягає в тому, що виробництво упаковки з гофрованого картону саме економічно вигідне. Для отримання матеріалу можна використовувати будь-яку паперову продукцію — макулатуру:

  • папір;
  • газети;
  • картон.

А це позитивно позначається як на захисті навколишнього середовища, так і на економії ресурсів. Однак і це далеко не всі його переваги.

Фізичні особливості гофрокартону

Гофрований пакувальний матеріал складається з декількох шарів картону - плоских (лайнери) і хвилеподібних (флютинг), які чергуються між собою. Завдяки флютингу тара з картону має різні властивості вздовж і поперек напрямку гофри, що надає упаковці наступні якості:

  • погане жмакання виробу при падінні;
  • жорсткість і міцність конструкції;
  • стійкість до механічних навантажень;
  • легка вага;
  • непогані теплоізоляційні властивості.

Єдиним незначним недоліком матеріалу буде його нестійкість до вологи. Однак завдяки наявності флютинг-шарів гофрований картон може в 4 рази довше чинити опір волозі, ніж звичайний картон. Хоча цей показник залежить від марки вироба, яка вказує на:

  1. абсолютний індекс опору продавлювання конструкції;
  2. питомий опір розриву уздовж гофри і торця стиску флютингу.

Залежно від кількості шарів гофротара, купити яку можна під будь-який вид товару і виробів, може бути двошаровою, тришаровою або п'ятишаровою. Але її клас і сферу застосування визначають не кількість шарів, а тип хвилі, її висота і крок. На даний момент часу компанії виготовляють гофрований картон з великих, середніх, дрібних і мікрохвиль.

Сфера застосування виробів

Гофротару сьогодні поділяють на три основні групи.

Транспортна

Призначається для перевезення різних видів вантажів, починаючи від побутової техніки і закінчуючи особливо крихкими предметами (картини, дзеркала, скла). Ящики і коробки для перевезення - особливий вид тари, при виготовленні і проектуванні якого можуть використовувати різного роду вкладиші, амортизатори та інше.

Виробнича

У такій тарі зберігають будівельні та оздоблювальні матеріали, побутову та електротехніку, меблі, поліграфічні вироби та інше. Пакувальний матеріал служить головним чином для збереження цілісності та якості виробів, а тому відрізняється особливою жорсткістю - здатний протистояти механічним навантаженням.

Споживча

Це коробки, ящики, лотки або контейнери, в яких товари харчової промисловості, косметика, побутова хімія, взуття, фармацевтична продукція, посуд та інші вироби надходять до споживача. Упаковка відрізняється ергономічністю конструкції, обов'язково має лицьовий шар (багатобарвний друк) з характеристиками і зображенням товару, найменуванням виробника.

Форма ящиків і коробок може виготовлятися індивідуально в залежності від класифікації і габаритів вантажу. Однак таку послугу пропонують далеко не всі виробники гофротари.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 578 | Додав: admin | Теги: гофрокартон, упаковка, замовлення | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]