Пт, 2024-03-29, 16:41
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:26
Уряд схвалив законопроєкт - Кабмін позбавлять невластивих йому повноважень
Інші останні Офіційні новини

Кабінет Міністрів затвердив законопроєкт про позбавлення уряду невластивих йому повноважень.

Про це міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов повідомив у Телеграмі.

"Сьогодні на черговому засіданні Кабінету Міністрів України було прийнято проєкт Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо позбавлення Кабінету Міністрів України невластивих повноважень", - написав він.

Немчінов додав, що акт розроблено з метою посилення спроможності уряду до стратегічного планування та формування державної політики шляхом його розвантаження від розгляду відомчих, операційних та технічних питань.

"Так, наразі Кабінет Міністрів України перезавантажений невластивими йому повноваженнями, що обмежує його можливість зосередитись на обговоренні стратегічно важливих питань та формування державної політики у сферах, віднесених до його компетенції. Отже, існує необхідність позбавлення уряду низки невластивих повноважень та покладання їх на центральні органи виконавчої влади, інші державні органи відповідно до компетенції", - зауважив міністр.

Уряд підтримав створення веб-платформи центрів надання адміністративних послуг

За його повідомленням, проєкт закону передбачає внесення змін до 31 законодавчого акта щодо позбавлення Уряду 55 повноважень.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 766 | Додав: adminA | Теги: уряд, невластиві повноваження, законопроєкт | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]