Чт, 2024-03-28, 19:00
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:58
Узгоджувати дії Литва закликала Таллінн після візиту президентки Естонії в РФ
Інші останні Новини Європейського Союзу

Литва закликала Таллінн узгоджувати дії після візиту президентки Естонії в РФ

Глава МЗС Литви Лінас Лікявічюс закликав Естонію погоджувати дії і обережно підходити до діалогу з Москвою після візиту президентки Керсті Кальюлайд в РФ.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на портал Delfi.

"Зазвичай ми це координуємо і діємо об'єднано, завжди це більш ефективно, (...) оскільки завжди будуть спроби розколоти нас і перевірити єдність європейських чи Балтійських країн", – сказав Лінкявічюс.

Він зазначив, що Таллінн до візиту Кальюлайд в Москву не надавав інформації про питання, які планується обговорювати.

Все ж міністр висловив надію на те, що Естонія надасть більше інформації після зустрічі.

Лінкявічюс підкреслив, що не хоче оцінювати візити посадових осіб інших країн, але додав, що "Росії актуально продемонструвати, що немає ізоляції, можливо, створити враження звичайної співпраці, якій сприяють такі візити".

Міністр стверджує, що зазвичай після зустрічей з представниками західних країн не змінюються не тільки дії, але і риторика Росії.

"Адже Росія не шкодує, що в 2008 році анексувала 20% території Грузії або в 2014 році анексувала Крим", – сказав Лінкявічюс.

Великі країни Заходу підтримують відносини з Росією на рівні президентів або прем'єрів, а налаштовані щодо Москви більш критично - на міністерському рівні.

Литва - єдина країна ЄС, у якої немає таких зв'язків. Литовські посадові особи заявляють, що повернення до звичайних відносин заохочуватиме агресивну політику Москви.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 832 | Додав: adminA | Теги: президентка Естонії, Таллінн, литва | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]