Пт, 2024-04-26, 10:20
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:26
В акредитації до Європарламенту попри обрання депутатом екс-лідеру Каталонії відмовили
Інші останні

Екс-лідеру Каталонії відмовили в акредитації до Європарламенту попри обрання депутатом

Колишній президент Каталонії Карлес Пучдемон поскаржився на те, що йому заборонили відвідувати Європарламент, незважаючи на те, що в минулі вихідні він був обраний євродепутатом.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Politico.

Пучдемон заявив, що генеральний секретар Європарламенту дав вказівку відмовити в доступі йому і колишньому каталонському міністру Тоні Коміну, який також став євродепутатом.

Пучдемон втік з Іспанії в 2017 році, щоб уникнути звинувачень, пов'язаних з референдумом про незалежність Каталонії. Він і Комін зараз живуть у Брюсселі.

Прес-секретар Європарламенту сказала, що установа може видавати акредитацію депутатам "тільки коли вони отримують національні списки" з іменами тих, хто був обраний, хоча парламент може прийняти рішення про видачу тимчасових перепусток для нових членів Європарламенту, "щоб полегшити контакти або для організації групових зустрічей".

Прес-секретар сказала, що в Європарламенті "не отримали списки від іспанської влади" і "вирішила не видавати тимчасовий пропуск до отримання документів".

На початку травня іспанський суд постановив, що Пучдемон та інші колишні члени каталонського уряду можуть балотуватися в Європарламент. Але тепер їм потрібно приїхати в Іспанію для отримання документів.

Повідомляють Новини європейської України
Переглядів: 826 | Додав: adminA | Теги: депутат, екс-лідер Каталонії, європарламент | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]