Чт, 2024-04-25, 09:09
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:21
В анексований Крим Україна не постачатиме воду
Інші останні Новини з регіонів України

Україна не постачатиме воду в анексований Крим

Україна відмовилася допомагати країні-агресору вирішувати питання водопостачання Криму. Про це заявив глава МЗС України Дмитро Кулеба.

За словами міністра, Україна не планує допомагати Москві з водопостачанням на півострові.

«Ми уважно стежимо за подіями, які відбуваються на Кримському півострові. Безумовно, ситуація там, я б сказав, більш ніж критична. Але ми не плануємо допомагати Росії вирішувати її проблеми як окупанта», - додав міністр.

Раніше в США порекомендували Україні не поставляти воду до Криму. З такою заявою виступив колишній посол США в Україні Джон Гербст. У Держдумі Росії назвали заяву американського посла "позамежним цинізмом", позабувши про космічний цинізм анексії.

Нагадаємо, раніше, 5 березня, прем'єр-міністр України Денис Шмигаль виступив з заявою про відновлення подачі води в Крим, пояснивши це тим, що на півострові живуть українці. Потім він пояснив, що водопостачання неможливо через окупацію півострова. Однак, виступаючи у Верховній Раді 6 березня, Шмигаль сказав, що Україна все-таки буде постачати воду до Криму, але тільки питну і для господарських потреб жителів.

Проблеми з водою почалися в Криму після анексії півострова Росією в 2014 році, оскільки Україна припинила постачу води по Північно-Кримському каналу.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 813 | Додав: adminA | Теги: постачання води, україна, анексований Крим | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]