Чт, 2024-03-28, 17:59
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:53
В Балтійському морі для контролю над суднами рф Естонія хоче розширити контрольовану морську зону
Інші останні Новини Європейського Союзу

Влада Естонії розглядає можливість запровадження "близької зони", яка збільшить контроль країни над балтійським морем. Про це 23 січня повідомляє ERR.

Зазначається, що міністерства отримали завдання протягом місяця виробити свою позицію щодо введення найближчої зони. Саме доручення було надано за результатами обговорення цього питання на засіданні уряду 12 січня, яке відбулося на пропозицію Міністерства закордонних справ.

"Введення прилеглої зони вплине на безпеку Естонії, захист навколишнього середовища, а також археологічних та історичних об'єктів, знайдених у морі", - заявив глава МЗС Естонії Урмас Рейнсалу.

Зазначимо, що прилегла зона дозволить перевіряти дотримання естонського законодавства в межах 24 морських миль від вихідної лінії територіального моря Естонії. При цьому представниця естонського МЗС заявила, що запровадження цієї зони не пов'язане з контролем за ефективним запровадженням санкцій проти рф.

Однак, за словами наукового співробітника Норвезького центру морського права Олександра Лотта, це може бути одним із прихованих мотивів такого кроку. За його словами, прилегла зона насамперед і призначена для введення таких заходів. Тобто контролю суден, що якимось чином порушують митне чи податкове законодавство прибережної держави.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Естонія віддає Україні усі гаубиці калібру 155 мм.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 435 | Додав: adminA | Теги: Естонія, контроль, РФ, контрольована морська зона, балтійське море | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]