Чт, 2024-04-25, 13:46
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:44
В’ятрович - Зеленський значною мірою усунутий від питань зовнішньої політики
Інші останні Політичні новини

В’ятрович - Зеленський значною мірою усунутий від питань зовнішньої політики

Президент України Володимир Зеленський значною мірою усунутий від питань зовнішньої політики, особливо після призначення на посаду очільника Офісу президента Андрія Єрмака.

Про це в ефірі телеканалу "Прямий" ведучому Тарасу Березовцю сказав народний депутат, фракція "Європейська Солідарність" Володимир В'ятрович.

"По-перше, жодного притомного коментаря ми не отримали і від Єрмака. Його якісь пояснення на пресконференції про те, що коли ми говоримо про Консультативну раду, мова йде не тільки про представників так званих "ЛНР" і "ДНР", але мова йде і про інших жителів Донбасу, – це взагалі абсолютно якась маячня. Не зрозуміло, про що він говорить. Мені здається, що він сам не розуміє, про що він говорить" відповів нардеп.

"Що стосується Зеленського, в мене останнім часом, особливо після призначення Єрмака, взагалі враження, що Зеленський значною мірою взагалі усунутий від питань зовнішньої політики.

І це в повній мірі делеговано пану Єрмаку, що є дуже небезпечно… Я не чую ніяких коментарів, заяв, пояснень з боку Зеленського з приводу важливих якихось зовнішньополітичних питань. Ми періодично чуємо зараз важливі звернення, пов’язані з боротьбою з коронавірусом, але, тим не менше, він не повинен забувати, що він є головнокомандуючим і є людиною, яка очолює державу. І, відповідно, зовнішньополітичні речі мають бути пояснені в першу чергу ним. Але цього абсолютно немає.

І, на жаль, мене це лякає, що першість, скажімо так, у формуванні зовнішньої політики України отримує така людина, як Єрмак, щодо проросійських поглядів якого у мене немає сумнівів", - продовжив він.

Нагадаємо, що політолог Володимир Цибулько заявив, що голова Офісу президента України Андрій Єрмак прагне отримати повноваження віцепрезидента.

Раніше п'ятий президент України, лідер "Європейської Солідарності" Петро Порошенко звернувся до Зеленського з вимогою пояснити, хто дав директиви Єрмаку підписати протокол ТКГ у Мінську від 11 березня.

Нагадаємо, що керівник Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що "представники ОРДЛО" братимуть участь в обговоренні конституційної реформи й місцевих виборів в Україні.

Раніше Єрмак заявляв, що рішення про створення "консультативної ради" з представниками терористичних угруповань "Д/ЛНР", де представники України вестимуть переговори з представниками окупаційних адміністрацій ОРДЛО, може бути ухвалено на наступній зустрічі Тристоронньої контактної групи у Мінську.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 828 | Додав: adminA | Теги: В’ятрович, Зеленський, питання зовнішньої політики | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]