Вт, 2024-04-16, 21:54
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:16
В команді Байдена визначили ключові загрози для України
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Ключові загрози для України оцінив кандидат президента Джо Байдена на посаду Державного секретаря США Ентоні Блінкен під час слухань у комітеті із закордонних справ Сенату 19 січня. Блінкен виступив за надання Києву військової допомоги, а також наголосив на необхідності боротьби з корупцією.

Я провів багато часу (вивчаючи — ред.) Україну, коли був в уряді востаннє. Я поділяю вашу відданість у спробах допомогти їй, особливо у протистоянні агресії, яку ми побачили з боку Росії — як щодо анексії Криму, так і, звісно, щодо конфлікту на Донбасі. Ми повинні допомогти українцям впоратися і з цим, тому що навіть якщо нам вдасться хоча б допомогти їм утримати Росію на відстані, якщо ця загроза зсередини триватиме, то їм буде дуже складно побудувати життєздатну демократію, — сказав Блінкен, пише «Голос Америки».

Він додав, що підтримуватиме надання летальної зброї Україні, яка бореться з російською агресією.

Росія — це зовнішня загроза. Втім, є загроза всередині — це корупція, відсутність інституцій, які б забезпечували ефективне держуправління. І ми маємо допомогти українцям у цьому також, — зазначив Блінкен.

Він нагадав, що ще три року тому писав про необхідність надання Києву оборонної допомоги у виданні The New York Times. На його думку, американська допомога свого часу посприяла ЗСУ посилити позиції у війні на Донбасі. Також дипломат виступив за допомогу українській армії програмою з тренування.

Очікується, що вже до кінця тижня Блінкена затвердять на посаді глави американського зовнішньополітичного відомства.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 528 | Додав: adminA | Теги: ключові загрози для України, команда Байдена | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]