Пт, 2024-03-29, 02:49
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:18
В питаннях фізичної реабілітації військовослужбовців-учасників бойових дій НАТО посилить підтримку України в рамках Трастового Фонду НАТО
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Представники Офісу Трастових фондів НАТО Агенції НАТО з підтримки та постачання висловили задоволення роботою Трастового фонду в Україні. Вони запевнили у подальшій підтримці сфери медичної реабілітації українських військовослужбовців, поранених в Операції Об’єднаних Сил.

22 липня 2021 року під головуванням заступника Міністра соціальної політики Віталія Музиченка відбулося чергове засідання Координаційної ради Трастового Фонду НАТО з фізичної реабілітації (протезування) військовослужбовців, поранених в антитерористичній операції (далі ТФ НАТО) у форматі відеоконференції. Про це повідомляє пресслужба Кабінету міністрів України у п'ятницю, 23 липня.

Повідомляється, що у засіданні взяли участь Керівник Офісу Трастових фондів НАТО Агенції НАТО з підтримки та постачання Мерай Оздемір, Керівник Проекту ТФ НАТО з Медичної реабілітації Йоніда Пепа, Уповноважений Президента України з питань реабілітації учасників бойових дій Офісу Президента України, представники Урядового офісу координації європейської та євроатлантичної інтеграції, Мінсоцполітики, Мін.ветеранів, Мін.оборони, МВС, Нацгвардії, МОЗ та МОН. Мерай Оздемір та Йоніда Пепа поінформували про результати зустрічі за участю представників Місії України при НАТО з провідною країною (Республіка Болгарія), яка відбулася напередодні у місті Брюсель, щодо перспектив продовження реалізації проекту ТФ НАТО. Зокрема, було повідомлено, що тривають переговори щодо підписання Додаткової угоди 5 між Республікою Болгарія та Агенцією НАТО з підтримки та постачання для проекту Трастового Фонду НАТО в Україні в галузі медичної реабілітації.

"На засіданні відбулось обговорення проектних пропозицій від Мін.соцполітики, Мін.ветеранів, Міноборони, МВС, Нацгвардії, МОЗ, МОН та Уповноваженого Президента України з питань реабілітації учасників бойових дій щодо: подовження терміну реалізації проекту ,"Професійна підготовка і навчання фахівців з протезування/ортезування в Україні’", в результаті якої буде підготовлено фахівців відповідно до міжнародно-визнаних стандартів ISPO Категорії ІІ, які зможуть виготовляти протезні вироби за новітніми технологіями; закупівлі медичного обладнання для закладів з лікування (реабілітації) ветеранів, підвідомчих Міноборони, МВС, Мін. ветеранів, МОЗ; професійної підготовки (підвищення кваліфікації) та обміну досвідом медичного персоналу. Також було розглянуто дві нові ініціативи щодо надання допомоги у придбанні реабілітаційного обладнання для медичної, фізичної та психологічної реабілітації в державні реабілітаційні установи ,"Центр комплексної реабілітації для людей з інвалідністю ,"Донбас" та ,"Центр комплексної реабілітації для людей з інвалідністю ,"Галичина". Всі ці зусилля спрямовані на сприяння розбудові в Україні сфери медичної реабілітації, зокрема забезпечення місцевих медичних центрів засобами надання реабілітаційних послуг, розвиток системи реабілітації, протезування за новітніми технологіями для людей з фізичними вадами, постраждалих від війни", – зазначено у повідомленні.

Раніше президент Зеленський вимагав чіткий перелік реформ для України, щоб вступити в НАТО та ЄС.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 679 | Додав: adminA | Теги: Трастовий Фонд НАТО, реабілітації військовослужбовців-уч, україна, НАТО | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]