Чт, 2024-04-25, 08:32
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:47
В судовій реформі врахують висновки Венеціанської комісії щодо КСУ – ОПУ
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Позиції Венеціанської комісії щодо рішень Конституційного суду врахують при підготовці судової реформи в Україні.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський на засіданні Європейської комісії «За демократію через право», яке відбулося у форматі відеоконференції, передає пресслужба ОПУ 11 грудня.

Висновки Венеційської комісії щодо КСУ: чи спроможний парламент виправити ситуацію.

Розв'язання проблеми довкола антикорупційного законодавства та діяльності КСУ залежить від того, чи підтримає Рада запропоновані рішення.

Зеленський, зокрема, заявив, що «солідарний з оцінкою Венеціанської комісії, рішення Конституційного Суду підриває довіру громадськості до конституційного правосуддя в цілому».

За його словами, юристи Офісу президента і Верховної ради вже аналізують висновки і рекомендації Венеціанської комісії, щоб оперативно їх врахувати.

«Володимир Зеленський запропонує Комісії з питань правової реформи при президентові України уважно опрацювати зазначені рекомендації та врахувати їх при підготовці подальших кроків з реформування судової системи», - йдеться в повідомленні.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 663 | Додав: adminA | Теги: висновки Венеціанської комісії, ОПУ, КСУ, судова реформа | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]