Пт, 2024-04-19, 18:41
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:38
В своїх деклараціях держчиновники вказали, що живуть на саму зарплату
Інші останні Офіційні новини

Держчиновники найвищих рангів почали оприлюднювати свої декларації про доходи. Першими про зароблене, куплене і продане в 2011 році розповів Віктор Янукович і керівництво Адміністрації президента. Відзвітувати встигли і деякі міністри.

Свої декларації про доходи президент і чиновники, що працюють в його адміністрації, опублікували буквально день у день з торішніми. Виявилося, що дохід глави держави за рік не тільки не зріс, а й навіть істотно зменшився - Віктор Янукович заробив на 160 тисяч гривень менше, і в документах офіційно вказана цифра 757,6 тисячі гривень.

Зате в графі "авторські винагороди та гонорари" у президента - восьмизначна цифра. Глава держави з лишком надолужив недоотримані з минулого року кошти, одержавши гонорар від одного з донецьких видавництв. З'ясувалося, що воно купило права на публікацію попередніх книг Віктора Януковича "Рік в опозиції. В політиці не буває остаточних перемог і поразок", "...І рік при владі. Від кризи - до економічного зростання", "Подолати шлях", " Як Україні далі жити", видані в 2005-2010 роках. Ба більше, видавництво заплатило гонорар навіть за ненадруковані ще праці президента, пише Тарас Козуб у статті "Президент заробив на книгах, а глава його адміністрації купив мотоцикл" в газеті "Комсомольская правда в Украине".

Всі ці гроші Янукович вже пообіцяв віддати на благодійність: "Цього року ті кошти, які я отримав від видання деяких своїх книг, я все буду направляти тільки на допомогу бідним людям, тим, хто хворіє, і, безумовно, перш за все, дітям" , пише Марія Ципцюра в статті "Розбір доходів" в газеті "Известия в Украине".

"Мова йде про аванс за видання в майбутньому мемуарів. Рональд Рейган, наприклад, "продав свою пам'ять заздалегідь" - отримав аванс 8,5 мільйона доларів від однієї з компаній за свої мемуари і збірник промов. Президент США Джордж Буш-молодший, ще перебуваючи на посаді, отримав аванс у 7 мільйонів доларів за книгу мемуарів "Момент істини", яка вийшла тільки в листопаді 2010 року, коли Америкою вже 2 роки керував Барак Обама", - пояснив колишній гуманітарний віце-прем'єр Володимир Семиноженко.

Майно президента в порівнянні з минулим роком не змінилося. Як і раніше, він задекларував ділянку в Київській області (1,7 га) з будинком (619,6 кв м), квартиру в Києві (239,4 кв м) і два гаражі. Мабуть, мається на увазі особняк у "Межигір'ї" і квартира на Оболоні. Утримання цього майна обійшлося в 207 500 грн, що на 95 тис більше, ніж у 2010-му.

А от банківський рахунок президента значно зріс порівняно з минулим роком. У 2010-му Янукович задекларував трохи більше мільйона гривень. Цього року на банківському рахунку президента вже 14,5 млн.

Купувати автомобіль президент не поспішає, власної машини у нього і досі немає. А ось дружина президента авто придбала. Тепер вона їздить на Honda Odyssey 2009 року випуску. Крім того, за минулий рік перша леді заробила 15 900 грн у вигляді пенсії і 4 900 грн - відсотки від банківського вкладу. Людмила Янукович також поповнила сімейний бюджет на 400 тис грн, продавши земельну ділянку і будинок у Донецькій області, що належали її матері. У її власності - ще одна ділянка землі та будинок на Донеччині. На банківському рахунку першої леді зберігається 181 900 грн.

Голова АП Сергій Льовочкін в цьому році заробив на 10 млн менше, ніж його шеф, - 7,7 млн грн (у 2010 році його дохід становив майже 147 500 000 грн). Жив Льовочкін за рахунок дивідендів і відсотків (розповідав ЗМІ, що володіє акціями інвесткомпанії Oskaro Investments, зареєстрованої на Кіпрі), а зарплата шефа АП - лише 2% його доходів, тобто 26 тис грн/місяць). На рахунку у нього - 127 500 000 грн (цікаво, що 126 700 000 він поклав на рахунок у 2011 році - тобто, майже в 16,5 раза більше, ніж заробив...). Мабуть, йдеться про зароблене ще в позаминулому році, пише Анастасія Рафал у статті "У Льовочкіна - "Харлей", у Герман - кредити" в газеті "Сегодня".

Перший заступник голови АП Ірина Акімова поклала в банк торік дві третини заробленої суми (240 тисяч із зароблених 326), ще 36 тис витратила на утримання майна (у чиновниці є три квартири - 25, 57 і 84 "квадрати", будинок 238 кв м на 25,4 сотках землі, машина Nissan Note), і на 10 тис застрахувала його. Разом на життя у чиновниці залишилося скромних 40 тис грн, або 3,3 тис грн/місяць. Зарплата Акімової становить 25,8 тис грн/місяць, вона отримала матдопомогу 16,3 тис грн. На рахунку в банку у неї лежить 530 тис грн.

Важка ситуація і у радниці президента Ганни Герман: у 2011 році їй доводилося жити на 3,5 тис грн/місяць! Адже із майже 270 тис грн доходу, 228 000 вона віддала на погашення кредиту за будинок на 250 "квадратів" (який записаний на членів сім'ї) і утримання майна (Герман належить квартира 77,8 "квадрата", але зате у сім'ї є 3,6 сотки землі, господарська прибудова до будинку - 180 "квадратів", гараж - 40 і два авто - Mercedes і BMW X5). Разом у залишку - 42 тис грн на рік. Ситуація ускладнюється ще й тим, що ні у Ганни Миколаївни, ні у членів її сім'ї немає жодних, абсолютно жодних заощаджень у банку. До речі, зарплата Герман в АП становить 18,6 тис грн, а за свою творчість вона заробила 41,9 тис грн (торік радниця президента презентувала книгу "Червона Атлантида").

Чоловік Герман Сергій приносив додому з СБУ (працює там у департаменті інформаційно-аналітичного забезпечення) зарплату 9,5 тис грн (і 15 тис йому додала творчість). Правда, третина заробітку він теж віддав на утримання майна, залишивши на життя лише 7350 грн на місяць. Разом - 10 тис грн у місяць на сім'ю, що, втім, не заважало Ганні Миколаївні дивувати публіку нарядами від Chanel і відпочивати на Лазуровому березі. Як Герман це пояснювала, вона може дозволити собі відпочинок в будь-якому куточку світу, але не більше, ніж на три дні. Прес-секретар президента Дарина Чепак заробляла 14,4 тис грн/місяць. У неї є квартира 30,8 "квадрата" і Mini Cooper R50. Рахунків у банку, акцій, земель і будинків Чепак не має.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 1100 | Додав: adminA | Теги: деклараціях, живуть, Держчиновники, зарплату | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]