Сб, 2024-04-20, 08:22
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:28
В Україні розробляють систему протидії іранським Shahed-136 - рішення для перемоги
Інші останні Новини світу науки і технологій

В Україні розробляється найефективніша система протидії іранським безпілотникам Shahed-136.

Про це в ефірі телемарафону єдиних новин сказала керівниця об'єднаного пресцентру оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк.

У чому проблема?

Shahed-136 може використовуватися в парі: один безпілотник націлюється на радіолокаційну систему, другий – на артилерійську установку. Заявлений радіус дії дрона – 2500 кілометрів. Ці апарати відносно невеликі й літають на дуже низькій висоті, що ускладнює їх виявлення системами ППО.

18 вересня росія завдала серйозної шкоди українським військам за допомогою нещодавно поставлених іранських безпілотників Shahed-136. Перефарбовані в російські кольори й перейменовані в "Герань-2" вони за останній тиждень обстріляли бронетанкові та артилерійські позиції ЗСУ на північному сході Харківської області.

Яке рішення?

Усі зразки збитих іранських безпілотників Shahed-136 вивчаються українськими фахівцями, розробляється найефективніша система протидії їм.

Як це працює?

"Це достатньо нова зброя, з якою ми зіткнулися, тому всі зразки, які ми зуміли здобути, вивчаються фахівцями, напрацьовується найефективніша система протидії їм.

Зокрема, є у нас приклади досить результативного збиття цих дронів. Є розуміння, що їх можна збивати на певній висоті і стрілецькою зброєю, це також використовується досить потужно", – повідомила Гуменюк.

Вона закликала місцевих жителів територій, де відбуваються бойові дії, у разі звуку, схожого на бензопилу або моторолер, терміново переходити в укриття. Адже можна отримати поранення як від іранського безпілотника, так і від ударів ЗСУ, які намагатимуться знищити об'єкт.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 363 | Додав: adminA | Теги: Україніа, Рішення, система протидії іранським Shahed-1, перемога | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]