Чт, 2024-04-18, 09:26
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:28
В уряді поділилися планами щодо української електронної бібліотеки
Інші останні Культурні новини

Міністр культури Володимир Бородянський повідомив, що український культурний фонд і Міністерство цифрової трансформації планують спільну роботу над створенням електронної бібліотеки. Про це пише "Радіо Свобода".

Про це він сказав, коментуючи популяризацію читання, яку назвав одним із завдань свого відомства.

Міністр наголосив, що для того, щоб люди більше читали, у них повинна бути звичка читати, яка формується в школі, в сім'ї, в дитинстві.

Він додав, що частина дій, зусиль і коштів буде разом з Міністерством освіти спрямована на те, щоб така звичка з'являлася в школі.

Також він звернув увагу, що відіграє велику роль наявність контенту, тобто наявність цікавих книг.

Він уточнив, що для забезпечення наявності уряд розглядає варіант електронних книг, щоб створити "мінімальний бар'єр" для доступу до літератури.

"Зараз ми працюємо. Український культурний фонд разом, зараз вже приєднається Міністерство цифрової трансформації щодо створення української електронної бібліотеки. Для того, щоб у кожній школі, у кожному місті, де є інтернет або де він буде найближчим часом, була можливість дитині дістатися до книги.... Доступ ми забезпечимо, наприклад, електронним способом", - заявив міністр.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 982 | Додав: admin | Теги: українська, електронна, бібліотека, уряд | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]