Ср, 2024-04-24, 20:41
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:49
Вакарчук: За призначення нового Кабміну "Голос" не голосуватиме
Інші останні Політичні новини

  Парламентська фракція "Голос" не підтримуватиме призначення Дениса Шмигаля на посаду прем'єр-міністра, заявив народний депутат і лідер однойменної партії Святослав Вакарчук.

"По-перше, щоб ви розуміли, списку (потенційних міністрів у новому уряді - ІФ) до кінця не знає ніхто, зокрема депутати від монобільшості, які мають за цей уряд голосувати", - сказав Вакарчук у середу журналістам.

Він озвучив низку вимог, які висуває фракція "Голос" до процедури призначення нового складу Кабінету Міністрів.

"Пункт перший: необхідне поіменне голосування за уряд. Вони мають всі вийти, розповісти свою програму, щоб ті, хто за них голосуватимуть – фракція монобільшості і український народ, члени комітетів - почули, з ким вони матимуть справу", - сказав політик.

Другою вимогою фракції стало обов'язкове заслуховування керівників силових структур, оскільки у політсилі вважають, що через призначення нового уряду в парламенті можуть забути про звіт правоохоронних органів.

"Ми вимагаємо змінити порядок денний і спочатку ми обговоримо ситуацію в силових структурах у контексті того, що наразі збираються піднімати питання про відставку генпрокурора тощо. Ми застерігаємо владу, що будь-які неконституційні та незаконні зміни, зокрема й посадових осіб, ніколи не могли відбуватися під куполом Верховної Ради. У мене все ще є підстави вважати, що сьогодні хочуть розглядати відставку глави НАБУ. Безвідносно до того, хто стоїть на чолі цього відомства - Верховна Рада не може направляти у відставку людину", - заявив Вакарчук.

Він сказав, що питання зміни в уряді - це питання фракції влади, але "Голос" вимагає провести зміну Кабміну відповідно до процедури.

На уточнювальне запитання про те, голосує фракція за призначення нового складу уряду, парламентарій відповів негативно. "Ми не голосуватимемо", - відповів Вакарчук.

Як повідомлялося, парламентська фракція "Слуга народу" на своєму засіданні у вівторок ввечері проголосувала за те, щоб задовольнити заяву Гончарука про відставку з посади прем'єр-міністра України і призначити на посади глави українського уряду Дениса Шмигаля, який наразі обіймає посаду віце-прем'єра - міністра розвитку громад і територій.

У "Слузі народу" впевнені, що їм вистачить голосів для ухвалення рішення з цих питань.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 971 | Додав: admin | Теги: голосування, голос, призначення, Кабмін, Вакарчук | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]