Сб, 2024-04-20, 17:38
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:40
Вам із Донбасом можна повчитися на нашому досвіді у Придністров'ї - кандидат у президенти Молдови Санду
Інші останні Новини світу

Кандидат у президенти Молдови Санду: Вам із Донбасом можна повчитися на нашому досвіді у Придністров'ї

Однією із перешкод під час врегулювання придністровського конфлікту стали економічні питання, заявила експрем'єрка, кандидатка у президенти Молдови Майя Санду.

Україна могла б використовувати досвід Молдови щодо врегулювання придністровського конфлікту для вирішення конфлікту на Донбасі.

"Вам можна повчитися на нашому досвіді. Тому що за стільки років ми стільки речей зробили – і ми бачимо, що не наблизилися ні на крок до політичного рішення. Хоча, знову ж таки, Придністров'я стало частиною формату перемовин. Хоч і було стільки документів... Не всі розсекречені. Є ще документи, які ми маємо почитати і побачити. Ми дуже відкриті, знову ж таки, і щодо торгівлі, і щодо підприємств, але, на жаль, рішення не знайшли", – зазначила вона.

Санду порадила представникам влади України "бути особливо уважними, щоб корупція не стала найголовнішим елементом цього конфлікту".

"Тобто це економічні інтереси у нас, на жаль, стали однією із перешкод [для врегулювання]. Я не кажу, що це єдина перешкода, але я кажу, що це важлива перешкода для того, щоб знайти рішення", – підсумувала Санду.

Кандидат в президенти Молдови Санду: Я поважаю територіальну цілісність України.

Санду 48 років. У першому турі президентських виборів у Молдові вона набрала 36,16% голосів і вийшла до другого туру разом із чинним президентом країни Ігорем Додоном (за нього проголосував 32,61% виборців).

Придністров'я оголосило про суверенітет 1990 року, внаслідок чого між Молдовою та самопроголошеною республікою розпочався збройний конфлікт. Літом 1992 року бойові дії завершилися. Політично конфлікт досі не врегулювали.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 533 | Додав: adminA | Теги: Придністров'я, кандидат у президенти Молдови Санду, досвід | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]