Пт, 2024-03-29, 07:14
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:53
Важливу заяву щодо співпраці з МВФ зробили у Зеленського
Інші останні Економічні новини

  У Зеленського зробили важливу заяву щодо співпраці з МВФ

Команда Зеленського розповіла про співпрацю з МВФ

Команда новообраного Президента України Володимира Зеленського переконана, що Україна може обійтися без чергового траншу МВФ.

Про це заявив радник Зеленського з макроекономічної політики Олег Устенко в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна". Мовляв, впоратися з боргами Україна може завядки коштам Єдиного казначейського рахунку і золотовалютних резервів.

За його словами, позичати капітал на зовнішніх ринках зараз є занадто дорого – доведеться платити близько 10% річних.

Україна зараз не може вийти на зовнішні ринки запозичення капіталу. Вони дорогі для нас – доведеться платити близько 10% річних, – заявив Устенко.

Водночас радник вказав на те, що у довгостроковій перспективі співпрацю з МВФ продовжувати все ж необхідно, адже по-іншому  не вдасться залучити кошти від Європейського Союзу і Світового банку.

До слова, 21 травня місія Міжнародного валютного фонду розпочне свою роботу в Україні для оцінювання виконання поточної програми співробітництва з фондом Stand-by . Її підписали наприкінці грудня 2018 року. Програма розрахована на 14 місяців, протягом яких Україна може отримати майже чотири мільярди доларів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 810 | Додав: adminA | Теги: співпраця, Зеленський, МВФ, Заява | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]