Чт, 2024-03-28, 20:18
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:31
Веганські сухпайки для ЗСУ просять ввести Зеленського
Інші останні Офіційні новини

веганські сухпайки Електронна петиція до Президента Володимира Зеленського про введення вегетеріанських та веганських сухпайків для Збройних сил України набрала необхідні для розгляду 25 тис. голосів. Про це свідчать дані на сайті Президента.

Відповідну петицію було зареєстровано 27 червня і станом на 23 вересня вона набрала 25 352 голоси. Її ініціатор – Петро Павлов.

Автор зазначає, що Міністерство оборони ще багато років тому мало намір поступово переходити на харчування за стандартами, що наближені до армій країн НАТО, зокрема, щодо врахування особливостей харчування військовослужбовців.
"Є люди, які стояли на обороні країни, ті що лиш долучилися та ті, які планують це зробити. Будучи військовослужбовцем, людина має певні обмеження у виборі харчування, оскільки в багатьох ситуаціях залежить від того, чим саме її забезпечить держава (свою роль грає складність або повна відсутність можливостей купівлі харчів та самостійного приготування). Введення до існуючих сухих пайків додаткових, що зможуть врахувати дані особливості, зможуть вирішити цю проблему, зокрема в умовах відсутності "кухні", а саме в зонах безпосереднього виконання завдань", - наголошує він.

Ініціатор петиції підкреслює, що така їжа потрібна для людей, що не вживають м'ясних продуктів та продуктів тваринного походження через етичні погляди, для теїстів (віруючих людей, зокрема в Україні це 72,7% населення православних громадян, згідно результатів дослідження, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) 25 - 28 червня 2021 року), для яких веганські пости особливо поширені, для людей з обмеженою можливістю організму засвоювати лактозу та для людей з періодичними проблемами із травленням (вегетеріанська пісна їжа використовується, як полегшена та розвантажувальна для відновлення стабільного функціонування кишково-шлункового тракту).

На думку автора, це легко реалізувати, так як їжа рослинного походження не лише не дорожча за "м'ясну", але в багатьох компонуваннях навіть дешевша. Також він зазначає, що виготовлення та закупівля подібної продукції у більшій мірі зберігає екосистему.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 434 | Додав: admin | Теги: веганські сухпайки, Зеленський, зсу | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]