Чт, 2024-03-28, 12:16
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:59
"Велика трійка" зібрала термінову нараду. У Берліні - скандал із главою контррозвідки
Інші останні Новини Європейського Союзу

У Берліні - скандал із главою контррозвідки, "велика трійка" зібрала термінову нараду

У Берліні керівники партій, що входять у правлячу, Велику коаліцію зібралися на екстрене засідання, на якому вирішується доля глави контррозвідки країни і, можливо, майбутнього самої коаліції.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

У зустрічі беруть участь лідери ХДС Ангела Меркель, ХСС Хорст Зеєхофер і СДПН Андреа Налес.

У центрі уваги - глава Федерального відомства по захисту конституції (контррозвідки) Ханс-Георг Маасен. На його відставці наполягають соціал-демократи, заявляючи, що він не заслуговує на довіру. Меркель і Зеєхофер підтримують кандидатуру шефа контррозвідки.

Маасен опинився в центрі скандалу після того, як в одному з інтерв'ю поставив під сумнів дані про те, що в Хемниці, де наприкінці серпня сталося вбивство біженцями німця, були факти "полювання на мігрантів". Це йде врозріз із офіційною позицією уряду й особисто Меркель. Потім з'ясувалося, що Маасен передав правопопулістській партії Альтернатива для Німеччини ще не опубліковані дані зі звіту свого відомства щодо кількості ісламістів, які являють загрозу.

Зеєхофер, який очолює МВС, після багатогодинного засідання напередодні в комітеті Бундестагу з внутрішніх справ заявив, що не бачить ніяких підстав для кадрових висновків відносно Маасена.

Чергові розбірки всередині насилу створеної коаліції загрожують розвалити її саму. Рівень підтримки ХДС/ХСС/СДПН впав до рекордно низького - менше 30%.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 855 | Додав: adminA | Теги: нарада, велика трійка, берлін, глава контррозвідки, скандал | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]