Вт, 2024-04-16, 17:29
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:45
Великдень святкують cьогодні християни західного обряду, а східного – Вербну неділю
Інші останні Релігійні новини

Сьогодні, 12 квітня, християни західного обряду відзначають Воскресіння Господнє, а східного – Вхід Господній до Єрусалима, або Вербну неділю. Про це повідомляє UATV.

Великдень для християн символізує перемогу життя над смертю, звільнення від тягарів гріха.

Найчастіше Великдень у католиків відзначається тижнем раніше, ніж у православних.

Через карантинні обмеження у зв’язку з пандемією вірян закликали цьогоріч брати участь у богослужіннях віддалено, спостерігаючи за їхньою трансляцією.
https://www.facebook.com/watch/?v=244405726699760.

Християни ж східного обряду сьогодні відзначають свято Входу Господнього в Єрусалим. Це одне з 12 найбільших свят церковного календаря.

На Вербну неділю зазвичай відбувається урочистий обряд освячення гілок верби. Вважається, що вони при цьому набувають магічних властивостей.

Як зазначив у привітанні у Facebook предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній, це Вербна неділя – "свято радості через здійснення пророцтв, через прихід обіцяного Месії – ми радіємо нашому спасінню, яке Господь прийшов звершити".

"Цьогорічне свято ми відзначаємо інакше, ніж робили це зазвичай. Через карантинні обмеження та у зв’язку з поширенням небезпечної хвороби ми не можемо зібратися біля храмів на спільне освячення вербового віття. Але молитовно наша Церква і всі наші священнослужителі разом з вами! Бажаю кожному із вас зустріти свято Входу Господнього в Єрусалим як входження Сина Божого у ваші серця, в душі, в ціле життя! А вербова лоза у цей весняний день нехай нам нагадує про те, що життя переможе!" – написав Епіфаній.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Релігійні новини | Переглядів: 1454 | Додав: admin | Теги: НеДіля, ВеликДень, вербна | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]