Чт, 2024-04-25, 10:06
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:24
Весняна сесія ПАРЄ сьогодні стартує: російська делегація не приїхала
Інші останні Новини Європейського Союзу

У Страсбурзі сьогодні, 19 квітня, стартує весняна сесія Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ). Вона триватиме до 22 квітня.

Про це на своїй сторінці у Facebook розповіла народна депутатка від "Слуги народу" та член української делегації у ПАРЄ Євгенія Кравчук.

Вдруге через карантинні обмеження делегати працюватимуть у гібридному режимі.

Представниця української делегації також зазначила, що на сесію ПАРЄ не приїхали представники Росії.

"Ми з колегами беремо участь особисто, представники РФ – не наважилися приїхати. Важко сказати, чого злякалися більше: пропустити звернення Путіна до Федеральних Зборів чи почути в обличчя у сесійній залі Асамблеї відверто неприємні речі", – написала Кравчук.

Нардепка наголосила, що нинішня сесія є надзвичайно важливою –  високий рівень заходів видно зі списку спікерів. Зокрема, у рамках сесії ПАРЄ виступлять канцлер Німеччини Ангела Меркель – очільниця уряду країни, що головує у Комітеті міністрів Ради Європи, Міхаель Рот, як державний міністр, виступить від німецького уряду (долучаться дистанційно); президент Європарламенту Девід Сассолі, президент Молдови Мая Санду та генеральний секретар Ради Європи Марія Пейчинович-Бурич звернуться до парламентарів безпосередньо у Страсбурзі.

"Робота обіцяє бути досить насиченою. Одна з найцікавіших тем – бачення Асамблеєю стратегічних пріоритетів Ради Європи, в обговоренні якої братиму участь від політичної групи АЛДЕ (де я є віце-президенткою). Також розглянемо питання порушення прав людини та необхідності виборчої реформи у Білорусі, оподаткування у сфері цифрової економіки, дискримінації людей із хронічними захворюваннями, захисту прав людини серед національних меншин і європейської політики щодо діаспор і, звісно, "COVID-дозволи або сертифікати: захист основоположних свобод і правові наслідки" тощо", – розповіла Кравчук.

Також, за її словами, у четвер, 22 квітня, відбудуться термінові дебати про арешт у січні російського опозиційного політика Олексія Навального.

"Тема гостра і дещо контроверсійна, але для нашої делегації – це больова точка Росії, на яку ми маємо тиснути, попри некоректні висловлювання Навального щодо українських питань. Ми маємо ще і ще привертати увагу міжнародної спільноти до дискредитуючої владу РФ практики переслідування політичних опонентів та засудити порушення прав людини", - наголосила Кравчук.

Вона також додала, що робота української делегації сесійною залою не обмежиться.

"Візьму участь у засіданнях двох комітетів: з питань рівності та недискримінації, а також з питань культури, науки, освіти та медіа … Також ми продовжуємо комунікувати Кримську платформу і закликаємо делегатів країн-учасниць долучатися на рівні ПАРЄ. На цьому тижні матимемо низку зустрічей, де зможемо обговорити з партнерами подальші спільні дії", – розповіла Кравчук.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 498 | Додав: adminA | Теги: весняна сесія ПАРЄ, рф делегація не приїхала | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]