Сб, 2024-04-20, 14:13
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:10
Вибір без вибору: Лутковську обрали омбудсменом
Інші останні Політичні новини

Валерію Лутковську обрали уповноваженим Верховної Ради України з прав людини. За Лутковську проголосували 252 народних депутатів, не підтримали її кандидатуру 14, три бюлетені визнано недійсними, повідомив член лічильної комісії Ярослав Сухий.

Валерію Лутковську оголосили уповноваженим Верховної Ради з прав людини під оплески і крики "Ганьба".

ЗМІ з подивом зазначали, що на голосування за омбудсмена в Раду прибув навіть народний депутат України Юрій Іванющенко з фракції Партії регіонів, який приходить у парламент у виняткових випадках.

Крім того, секретар РНБО Андрій Клюєв особисто приїхав до ВР, аби забезпечити обрання Валерії Лутковської омбудсменом, пише "Українська правда". Клюєв обіймає посаду секретаря РНБО, яка не має жодного стосунку до роботи законодавчого органу. Разом з тим, вчора він був призначений керівником виборчого штабу Партії регіонів.

Як повідомлялося, перші вибори омбудсмена 15 березня в парламенті були безрезультатними. У бюлетені для голосування було дві кандидатури - голови Української Гельсінської спілки з прав людини Євгена Захарова і урядового уповноваженого в Європейському суді з прав людини Лутковської. Жодна кандидатура не набрала необхідної кількості голосів.

21 березня українські ЗМІ повідомили, що правозахисник Захаров не має наміру повторно балотуватися на пост уповноваженого з прав людини. Після цього більшість знову запропонувала кандидатуру Лутковської. Опозиція вирішила висунути президента Міжнародного жіночого правозахисного центра "Ла Страда Україна" Катерину Левченко. Однак пізніше відмовилася надавати свою кандидатуру на голосування.

Перед голосуванням 24 квітня опозиція наголошувала, що нещодавно в ЄСПЛ Лутковська як урядовий уповноважений доводила, що стосовно екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка не порушувалися права у зв'язку з арештом на час слідства (до суду він провів в ув'язненні більше року). Лутковську називають креатурою міністра юстиції Олександра Лавриновича і провладним омбудсменом без досвіду правозахисної діяльності.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 965 | Додав: admin | Теги: омбудсмен, Лутковська | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]