Пт, 2024-04-19, 20:35
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:54
Віце-маршалок Сейму Республіки Польща Малґожата Ґосєвська їде в Україну
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Перед лицем необґрунтованої ескалації ситуації безпеки навколо та в Україні внаслідок концентрації збройних сил Російської Федерації, парламентарі країн Люблінського трикутника за ініціативою польської сторони вирішили продемонструвати солідарність та висловити спільний заклик до поваги норм міжнародного права.

У зв’язку із цим 20-23 квітня 2021 року віце-маршалок Сейму Республіки Польща пані Малґожата Ґосєвська відвідає Україну разом з делегацією. Делегацію супроводжуватиме посол Польщі в Україні пан Бартош Ціхоцький.

Про це повідомив Матеуш Натковський, прес-секретар Посольства Республіки Польща в Києві.

20 квітня о 16:00 віце-маршалок Малґожата Ґосєвська вшанує пам’ять жертв російської агресії біля Стіни пам’яті загиблим воїнам за Україну перед Михайлівським Золотоверхим монастирем зі сторони вулиці Трьохсвятительської, після чого о 16:15 зустрінеться з представниками преси.

21 квітня віце-маршалок Сейму разом з першим заступником Голови Верховної Ради України Русланом Стефанчуком та віце-маршалком Сейму Литовської Республіки паном Паулюсом Саударґасом зустрінуться у форматі Люблінського трикутника в Маріуполі, щоб ознайомитися з ситуацією безпеки та порозмовляти з командуванням та солдатами 128-ї окремої гірсько-піхотної бригади.

З української сторони делегацію також супроводжуватиме заступник Міністра оборони України Олександр Поліщук. Цього ж дня заплановано візит на лінії розмежування військ та зустрічі з представниками Збройних сил України.

У другій половині дня відбудеться спільна прес-конференція (про час та місце проведення конференції будемо інформувати згодом). Також планується передача комп’ютерного обладнання, придбаного за кошти МЗС Республіки Польща в рамках польської допомоги з розвитку Послом Польщі в Україні, паном Бартошем Ціхоцьким, у присутності віце-маршалок М. Ґосієвської для дитячого центру “Ковчег”.

22 квітня віце-маршалок Малґожата Ґосєвська планує відвідати міста Авдіївка та Слов’янськ. В Авдіївці пані віце-маршалок зустрінеться з командуванням та солдатами 72-ї окремої механізованої бригади. Вона також відвідає відремонтовану за кошти Міністерства закордонних справ Республіки Польща, початкову школу № 6 у Миколаївці біля Слов’янська, – центральну районну лікарню у Слов’янську, оснащену обладнанням для порятунку пацієнтів з Covid-19 за кошти Міністерства закордонних справ Республіки Польща.

У Слов’янську запланована зустріч у Польсько-українському центрі освіти та науки при Донбаському державному педагогічному університеті, у співпраці з яким Посольство Республіки Польща в Україні розробляє освітні проекти. Делегація також відвідає обласну бібліотеку, якій за допомогою наукових матеріалів та методичної підготовки допомагає Міністерство закордонних справ Польщі. У бібліотеці в Слов’янську пані віце-маршалок відкриє проєкт “Польська полиця”, який реалізується Посольством Республіки Польща в Україні, Інститутом книги, Міжнародним товариством польських підприємців в Україні та Фондом допомоги полякам на Сході.

Завдяки “Польській Полиці” місцеві жителі матимуть доступ до польської літератури в публічних українських бібліотеках. Книги, які будуть передані в рамках проєкту, будуть доступні як польською, так і українською мовами.

23 квітня в Києві віце-маршалок Малґожата Ґосєвська покладе квіти на польському військовому Цвинтарі в Києві-Биківні. Потім зустрінеться із заступником голови Верховної Ради України Оленою Кондратюк, з якою на завершення візиту вшанують героїв Майдану – біля Хреста Небесної Сотні.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 529 | Додав: adminA | Теги: віце-маршалок Сейму Республіки Поль, україна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]