Ср, 2024-04-24, 01:02
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:57
Від нічних заморозків постраждали посіви озимих культур у південних областях України
Інші останні Економічні новини

  У південних областях України від нічних заморозків постраждали посіви озимих культур

Не так давно аграрії повідомляли про те, що у південних регіонах України починає цвісти ріпак. Однак недавні нічні морози не дали культурі активно розвиватись.

Про це розповів херсонський фермер Андрій Щедрінов, повідомляє SuperAgronom.

На даному етапі рослини перебувають у фазі стрілкування. Зважаючи на низькі температури, стрілки тепер відпадуть, ріпак трохи постресує, але з’являться нові пагони. І хоч ріпаку дісталось менше, ніж ячменеві, за прогнозами 20% врожаю вже буде втрачено.

Також відзначається, що озимий ячмінь наразі продовжує кущення, але велика кількість рослин постраждала через негоду. Оцінювати втрати поки зарано, про пересіви також поки не говорять.

«Температура вночі останній тиждень сягала -8°С, цієї ночі -4°С, але з вітром до 10 м/с. Не настільки страшний мороз сам по собі, проблема у вітрах, що видувають всю наявну вологу і вдень і вночі. У знайомих від цього повністю загинув льон і дуже постраждав горох», — зауважує Щедрінов.

Минулого тижня у господарстві вже планували почати сівбу, але різке зменшення температур змусило перенести старт.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 793 | Додав: adminA | Теги: заморозкіи, південні області України, посіви озимих культур | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]