Чт, 2024-03-28, 13:55
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

00:51
Від поставок росії дронів та ракет ЄС застеріг Іран
Інші останні Новини Європейського Союзу

Рада міністрів ЄС із закордонних справ, засідання якої відбувається сьогодні у Брюсселі, ухвалила постанову, яка засуджує дії Ірану із поставок зброї до росії для використання у злочинній агресивній війні проти України.

Така інформація оприлюднена на сайті Європейської Ради.

"ЄС рішуче засуджує та вважає неприйнятною будь-яку військову підтримку з боку Ірану, включаючи поставки безпілотних повітряних пристроїв для російської злочинної, неспровокованої та нічим не виправданої агресивної війни проти України, що грубо порушує міжнародне право та принципи Хартії ООН. Цю зброю, яку надає Іран, росія невибірково використовує проти мирного населення України та проти цивільної інфраструктури, спричиняючи жахливі руйнування та страждання людей", - йдеться у документі.

У цьому контексті, Європейський Союз нагадав, що будь-яке передання певних бойових дронів та ракет в Іран або від Ірану, без належного дозволу від Ради Безпеки ООН, є порушенням резолюції UNSCR 2231. ЄС заявив про підтримку оперативної групи Секретаріату ООН, що продовжує моніторинг виконання та контроль за імплементацією резолюції UNSCR 2231.

Європейський Союз окремо висловив занепокоєння тим, що іранська зброя, включаючи дрони, була вироблена із використанням компонентів міжнародного походження, в тому числі – з Європи. ЄС наголосив на тому, що «зважає на застосування відповідних заходів», щоб припинити таку практику.

"Європейський Союз рішуче застерігає Іран від будь-яких нових поставок зброї в росію, зокрема, проти будь-яких кроків у напрямку можливого передання в росію балістичних ракет малого радіусу дії, що може призвести до серйозної ескалації. Європейський Союз буде продовжувати відповідати на всі дії з підтримки російської агресії проти України, та притягувати Іран до відповідальності, включаючи застосування додаткових обмежувальних заходів", - наголошується у документі.

Як вже повідомлялося, в ході агресивної війни проти України росія почала використовувати бойові дрони-камікадзе російського виробництва.

Вчора російські загарбники завдали чергового удару по Одесі та іншим містам України з використанням іранських дронів. Внаслідок атаки на певний час більшість Одеси залишилася без електрики.

Постачання Іраном зброї для росії є прямим порушенням рішень Ради Безпеки ООН.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 401 | Додав: adminA | Теги: ракети, дрони, Іран, ЄС, поставки рф | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]