Пт, 2024-04-19, 22:54
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:30
Від туги помер єдиний бегемот у таджицькому зоопарку
Інші останні Новини світу

У зоопарку столиці Таджикистану - Душанбе - помер єдиний бегемот, привезений лише сім місяців тому з Казахстану.

"Бегемот Турсунбой помер. Ветеринари констатували у нього смерть від серцевого нападу", - повідомив "Интерфаксу" представник керівництва установи.

Бегемота Турсунбоя привезли із зоопарку міста Шимкент у Казахстані. У липні 2011 року Душанбе віддало за нього пару білоголових сипів і пару орлів-бородачів. Як зазначав тоді замдиректора таджицького зоопарку Орзу Саїджамол, переговори щодо "трансферу" бегемота тривали близько чотирьох років.

"Це був дуже складний, тривалий процес. Майже чотири роки цим займалися", - цитувало Саїджамола агентство "Азия плюс".

У Душанбе бегемот дуже сумував за рідними місцями, нервувався, та й відвідувачі часом створювали йому проблеми. Біля клітки нового вихованця натовп збирався навіть у будні. При цьому деякі відвідувачі, за словами директора зоопарку, вели себе "неадекватно". "І камінчик можуть кинути, і вилаяти за повільність. А він же все відчуває", - попереджав Саїджамол.

Турсунбою було тільки сім років, і він був першим і єдиним бегемотом у республіці за всі роки її незалежності.

Зоопарк у Душанбе з'явився в 1960 році. В роки громадянської війни (1992-1997) зоопарк повністю занепав, втративши більшість своїх тварин: близько 95% тварин загинуло, а решту передали в інші зоопарки. У 2000-ті роки зоопарк став відроджуватися, в 2007 році став членом Євроазіатської регіональної асоціації зоопарків та акваріумів.

Зауважимо, що одним з п'яти найгірших зоопарків світу визнали Київський зоопарк. У дослідженні, проведеному німецькою газетою Bild і організацією захисту тварин PETA, його визнали таким, де не можна утримувати звірів.

Підтвердження тому - нещодавні втечі зі звіринця сімох бабаків, борсука, лисиці, лелеки.

За фактом жорстокого поводження з тваринами в Київському зоопарку навіть порушено кримінальну справу.

А ось у Британії для пінгвінів Гумбольдта, які живуть у зоопарку Sea Life, зліпили з піску фігури їхніх родичів у натуральну величину. Таким чином тварин вирішили розважити після того, як із зоопарку забрали до Лондона групу субантарктичних пінгвінів, з якими ті жили разом і до яких дуже призвичаїлися.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 999 | Додав: adminA | Теги: Від туги помер єдиний бегемот у тад | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]