Пт, 2024-03-29, 07:35
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

05:50
Віддати шану першим полеглим Героям Небесної сотні кличуть киян
Інші останні Столичні новини - новини Києва

У неділю, 22 січня, відбудуться пам’ятні заходи до роковин загибелі перших 6 учасників Майдану. Традиційно в цей день до пам’ятних дощок перших полеглих майданівців нестимуть квіти, запалені лампадки та молитимуться. Киян закликають згадати Героїв Небесної Сотні й віддати шану першим полеглим у боротьбі за наші незалежність та свободу.

Про це повідомляється на Facebook-сторінці заходу.

Пошанування перших загиблих Героїв Небесної Сотні в межах щорічної Ходи пам’яті розпочнеться біля графіті “Ікони Революції Гідності” (вул. Михайла Грушевського, 4) о 12:30.

На знак пам’яті про загиблих у січні учасників Майдану відбудеться запалення лампадок та покладання квітів біля пам’ятних знаків Героїв Небесної Сотні Михайла Жизневського, Олександра Бадери та Романа Сеника.

Далі учасники вшанують загиблих майданівців біля меморіального стенда з портретами Героїв Небесної Сотні.

Після цього біля пам’ятного знака на честь Сергія Нігояна поблизу Європейської площі відбудеться панахида за полеглими. Під час Революції Гідності Сергій Нігоян належав до Третьої сотні Самооборони, учасники якої у 2015 році започаткували акцію вшанування.

Учасників акції просять зареєструватися, щоб бути повідомленими на випадок змін чи додаткової інформації.

Організатори заходу: ГО “3 Сотня Самооборони Майдану”, ГО “Родини Небесної Сотні”, Національний музей Революції Гідності.

Нагадаємо, зранку 22 січня 2014 року зазнав смертельного поранення у голову 21-річний Сергій Нігоян із Дніпропетровщини. Згодом смертельне вогнепальне поранення в серце дістав 25-річний білорус Михайло Жизневський. Обидва були активістами Майдану і брали участь у протестах фактично від самого їх початку.

Поранений цього дня 45-річний львів’янин Роман Сеник помер за кілька днів у лікарні. Також 22 січня у лісі під Києвом було виявлено тіло львів’янина Юрія Вербицького зі слідами тортур – активіста Майдану викрали невідомі просто з лікарні напередодні. Через кілька днів від численних травм, яких зазнав 22 січня, помер ще один учасник Майдану – киянин Олександр Бадера.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Столичні новини - новини Києва | Переглядів: 509 | Додав: adminA | Теги: кияни, шана першим полеглим Героям Небесно | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]