Пт, 2024-04-26, 13:37
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:49
ВІДЕО в епіцентрі урагану Фіона зняли вчені
Інші останні Прогноз погоди

відео епіцентр ураган фіона Відео зробили за допомогою унікального вітрильного дрону. Про це повідомило Національне управління океанічних та атмосферних досліджень США.

У повідомленні зазначили, що Національне управління океанічних та атмосферних досліджень США (NOAA) використало вітрильний дрон і зробило унікальні кадри всередині тропічного циклону, що охопив Коста-Ріку і попрямував до берегів Канади.

Пристрій, вироблений компанією Saildrone, має довжину 6.9 м. Цей дрон успішно боровся зі 12-метровими хвилями, швидкість яких досягала 160 км/год. Використання дрону, за задумом NOAA, має допомогти вивчити природу виникнення цього явища у теплих океанських водах. Поки що науці достеменно невідомо, як вода передає енергію штормам.

Автори дослідження зазначають, що глобальне потепління збільшує ймовірність виникнення руйнівних циклонів. “Частота подібних явищ збільшилася за останні чотири десятиліття, і це збільшення було пов’язане зі зміною клімату”, – пояснив Джим Коссін, дослідник атмосфери з NOAA.

На думку вчених, підвищення температури океану призведе не лише до почастішання штормів, а й до збільшення їхньої потужності. Вони констатують, що з 1979 року руйнівних штормів побільшало.

Ураган Фіона, який раніше затопив Пуерто-Ріко, вже досяг східного узбережжя Канади. Він приніс руйнівні наслідки — у перші ж кілька годин без електрики залишилося півмільйона жителів країни. За словами метеорологів, це один із найпотужніших катаклізмів в історії Канади.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Прогноз погоди | Переглядів: 810 | Додав: admin | Теги: відео, фіона, Епіцентр, ураган | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]