Чт, 2024-04-25, 21:11
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:17
Відмивання грошей Латвія обіцяє припинити, але запитує, чи зробить це решта ЄС
Інші останні Новини Європейського Союзу

  Латвія обіцяє припинити відмивання грошей, але запитує, чи зробить це решта ЄС

Новий прем'єр-міністр Латвії Крішьяніс Каріньш хоче посилити фінансове регулювання для боротьби з відмиванням грошей, проте закликає до активніших дій у цій сфері інші країни ЄС.

Про це пише Bloomberg.

Минулого року Латвію сколихнули корупційні скандали, був закритий третій найбільший у країні банк, а голову центрального банку затримали за хабарі.

"Коли ви йдете в магазин, щоб купити молоко, касир ніколи не запитує вас, звідки вийшли ваші 1,50 євро, вони просто беруть ваші гроші і посміхаються. Так, колись було з 150 мільйонами євро", - сказав Каріньш. "Ми не винні більше, ніж інші країни, але ми просто на передовій. Ми змінимо наші підходи. Проблема полягає в тому, чи змінить їх решта Європи?" - додав він.

Днями Danske Bank оголосив, що закриває свої філії, зокрема, в Латвії внаслідок підозр у відмиванні грошей через свій естонський підрозділ.

"Якщо гроші відмили через, скажімо, естонське відділення Danske Bank, вони не впали в море. Вони осіли десь, скажімо, в деякій нерухомості на Найтсбрідж у Великій Британії. Зараз уряд Великої Британії починає просити багатих власників нерухомості показати джерело свого багатства", - зазначив голова латвійського уряду.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 994 | Додав: adminA | Теги: латвія, відмивання грошей, решта ЄС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]