Ср, 2024-04-24, 20:58
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:26
Відмовилася купувати російську вакцину від COVID-19 Угорщина
Інші останні Новини Європейського Союзу

Уряд країни вважає, що в Росії не вистачить потужностей на повноцінне виробництво вакцини

 Угорщина планує закуповувати вакцину від коронавірусу в Китаю або через Євросоюз. Від придбання російської вакцини «Спутнік V» угорська влада вирішила відмовитися, оскільки в РФ недостатньо потужностей для виробництва препарату, повідомили в адміністрації прем'єр-міністра Угорщини.

Раніше надходила інформація, що Угорщина може стати першою європейською країною, де будуть виробляти російську вакцину від коронавірусу.

«У Росії не вистачає виробничих потужностей для поставок вакцини», – заявив в інтерв'ю телекомпанії ATV Гергей Гуляс, глава адміністрації угорського прем'єр-міністра. Чиновник додав, що Угорщина «була рада» взяти участь в тестуванні російської вакцини, але великомасштабні закупівлі повинні вестися «через ЄС або у Китаю», вважає він.

У листопаді Угорщина першою з країн ЄС отримала для досліджень зразки російської вакцини від коронавірусу.

Планувалося, що в грудні в країну будуть поставлені невеликі партії російської вакцини, а більші – з кінця січня. Російський МОЗ також говорив про готовність передати Угорщині технологію виробництва вакцини. Глава угорського МЗС скаржився, що в Європі існує сильне лобі проти вакцин від коронавірусу «ззовні».

Нагадаємо, в Росії зареєстровано дві вакцини проти коронавірусу: «Спутнік V» Центру імені Гамалії і «ЕпіВакКорона» новосибірського центру «Вектор». Також свою вакцину від COVID-19 готує Центр імені Чумакова РАН.

В Кремлі заявляли, що проти вакцини «Спутнік V» нібито йде інформаційна кампанія, що фінансується з-за кордону.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 605 | Додав: adminA | Теги: російська вакцина, Угорщина, відмова, COVID-19 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]