Пт, 2024-03-29, 10:17
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:50
Відновити відповідальність за незаконне збагачення у Зеленського пообіцяли ЄС
Інші останні Кримінальні новини

У Зеленського пообіцяли ЄС відновити відповідальність за незаконне збагачення

Радник з питань правоохоронної та антикорупційної політики новообраного президента України Руслан Рябошапка запевняє, що кримінальна відповідальність за незаконне збагачення буде відновлена.

Як повідомляє "Європейська правда", про це Рябошапка заявив на брифінгу у Брюсселі, де представники Володимира Зеленського зустрічаються з чиновниками ЄС.

"Однозначно так, це одна із наших першочергових ініціатив. Кримінальна відповідальність буде відновлена за незаконне збагачення. Плюс ми запропонували додатковий інструмент, який дасть змогу нівелювати той негативний ефект, фактично амністію незаконно здобутих капіталів, яка відбулася завдяки рішенню Конституційного суду", - сказав Рябошапка.

Радник з міжнародних питань Олександр Данилюк зазначив, що це питання є однією з умов для успішної співпраці з МВФ.

"Для європейської сторони це також один із пріоритетів, вони кілька разів на цьому наголошували", - додав Рябошапка.

Раніше ЄС запропонував комітету Верховної ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності експертну допомогу для підготовки законопроектів про незаконне збагачення.

Нагадаємо, ЄС, США, МВФ та Світовий банк вважають, що нові законопроекти щодо поновлення статті про незаконне збагачення у Кримінальному кодексі не можуть стати ефективним засобом у боротьбі з корупцією та повинні бути переглянуті.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 876 | Додав: adminA | Теги: відповідальність, ЄС, Зеленський, а незаконне збагачення | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]