Чт, 2024-03-28, 17:40
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:23
Відповідальність за збереження ракетного договору лежить на РФ - глава МЗС Німеччини
Інші останні Новини Європейського Союзу

Глава МЗС Німеччини: відповідальність за збереження ракетного договору лежить на РФ

Берлін вважає, що відповідальність за збереження Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності (ДРСМД) лежить на Москві.

Про це в п'ятницю заявив глава МЗС ФРН Хайко Маас за підсумками переговорів з російським колегою Сергеєм Лавровим, повідомляє ТАСС.

"Вважаємо, що Росія може врятувати цей договір, і не секрет, що ми, як і інші держави НАТО, вважаємо, що є ракета, яка цей договір порушує, і вона повинна бути ліквідована", - сказав він.

"Ми знову говорили про Договір про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності, він 30 років забезпечував безпеку в Європі і є наріжним каменем європейської архітектури безпеки, тому ми дуже зацікавлені в тому, щоб зберегти цей договір. Він стосується інтересів безпеки фундаментальним чином, тому федеральний уряд робить все, щоб у цього договору було майбутнє", - підкреслив Маас.

Нагадаємо, заступник держсекретаря США з контролю над озброєннями і міжнародної безпеки Андреа Томпсон заявила, що Вашингтон почне процес виходу з Договору про ракети середньої і меншої дальності (ДРСМД) 2 лютого.

Вашингтон хоче вийти з договору 1987 року, стверджуючи, що нова російська ракета порушує заборону встановлювати наземні ракети короткої та середньої дальності в Європі.

Росія відкидає звинувачення і запевняє, що дотримується договору.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 1037 | Додав: adminA | Теги: глава МЗС Німеччини, РФ, збереження ракетного договору, відповідальність | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]