Чт, 2024-04-25, 13:48
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:04
Відповідальною за політику щодо України і сусідів США призначили дипломатку, яка критикувала "Північний потік-2"
Інші останні Політичні новини

Білий дім доручив кар’єрній дипломатці Робін Данніґан наглядати за політикою щодо Центральної та Східної Європи у Держдепартаменті США.

Про це повідомили Radio Liberty у пресслужбі Білого дому.

Данніґан посіла нову посаду 7 вересня. Останні три роки вона працювала у посольстві США у Відні, спершу на посаді заступника голови місії, а згодом — повіреного у справах Австрії.

З 2014 до 2017 року Данніґан працювала заступницею секретаря з питань енергетичної дипломатії Бюро енергетичних ресурсів Держдепартаменту. Тепер дипломатка буде сприяти формуванню політики щодо України, Білорусі й Молдови, а також Польщі, Угорщини та Чехії.

Зазначається, що Данніґан була критиком планів Росії побудувати газопровід «Північний потік-2» до Німеччини по дну Балтійського моря. Вона зазначила, що газопровід загрожує добробуту та ресурсам України, а також Європі.

До цього часу тимчасовим повіреним у справах США в Україні був Джордж Кент. Він також був відповідальним за політику Південного Кавказу, Азербайджану, Вірменії та Грузії. У пресслужбі Білого дому не уточнили, яку посаду тепер займатиме Кент.

Раніше в Офісі президента заявляли, що Сполучені Штати можуть призначити спеціального представника на Донбасі для врегулювання та припинення війни. Однак Джордж Кент нещодавно заперечив про такі плани.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 658 | Додав: adminA | Теги: політика, Україниаі сусіди, дипломатка, США | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]