Пт, 2024-04-19, 04:59
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:07
Відвідала зону ООС іноземна делегація: подробиці
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

У п’ятницю, 16 липня, іноземна делегація на чолі із заступником Міністра закордонних справ Польщі Марціном Пшидачем відвідала зону ООС з метою ознайомлення з безпековою та оперативною ситуацією в регіоні.

У Сєвєродонецьку дипломати зустрілися з представниками Луганської ОДА та Командування ОС, обговорили особливості дій російських окупаційних військ і їх вплив на життя цивільного населення, повідомляє пресцентр Операції об’єднаних сил.

«Загроза є і вона постійно відчувається, а особливо в прифронтових містах та селищах. Цілеспрямовані обстріли населених пунктів, об’єктів цивільної інфраструктури свідчать про те, що Росія не бажає дотримуватись взятих на себе зобов’язань», — розповів перший заступник голови Луганської обласної державної адміністрації Олексій Смирнов.

У свою чергу Марцін Пшидач зазначив, що уряд та народ Польщі підтримують територіальну цілісність, незалежність та європейський шлях розвитку нашої країни та допомагає у реалізації інвестиційних проєктів в населених пунктах наближених до лінії розмежування. «Ця допомога буде продовжуватись і в майбутньому», — наголосив голова польської делегації.

Візит гостей продовжився відвідуванням території КПВВ «Золоте», де начальник Луганського прикордонного загону полковник Юрій Петрів ознайомив присутніх із ситуацією на лінії розмежування, розповів про гуманітарні заходи та розмінування в районі ООС, що відбуваються за ініціативи Командування ОС.

Також в ході візиту польські  дипломати відвідали військовослужбовців однієї з бригад зі складу ООС та ознайомилися з умовами, в яких українські захисники виконують бойові завдання на лінії зіткнення.

Як повідомляла група ІС, президент Польщі Анджей Дуда заявив, що деструктивні і агресивні дії Росії щодо сусідніх держав не можуть нормально сприйматися міжнародною спільнотою.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 652 | Додав: adminA | Теги: зона ООС, іноземна делегація | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]