Пт, 2024-03-29, 09:32
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:55
Виявили докази воєнних злочинів, вчинених росіянами в Україні, експерти ООН
Інші останні Надзвичайні новини

Команда експертів, призначена вищим правозахисним органом ООН для вивчення порушень прав людини в Україні, заявила, що її початкове розслідування виявило докази воєнних злочинів, вчинених росіянами після вторгнення в країну.

Зазначається, що Комісія з розслідування ситуації в Україні, уповноважена Радою ООН з прав людини, наразі зосередилися на зборі даних в чотирьох областях – Київській, Чернігівській, Харківській та Сумській.

Представляючи свої висновки, експерти ООН цитували свідчення колишніх полонених про побиття, ураження електричним струмом і примусове роздягання в російських слідчих ізоляторах. Вони також висловили серйозну стурбованість щодо страт у вказаних чотирьох регіонах.

"Ми були приголомшені великою кількістю страт у районах, які ми відвідали. Наразі комісія розслідує такі смерті в 16 містах і селищах", – сказав голова комісії Ерік Моуз.

Він сказав членам Ради ООН з прав людини, що його команда отримала та документує "достовірні заяви щодо багатьох інших випадків страт".

Слідчі комісії відвідали 27 міст і селищ, опитавши понад 150 потерпілих і свідків та зустрілися з групами захисту інтересів і урядовцями, зазначив Моуз.

"На підставі зібраних доказів комісія дійшла висновку, що в Україні були скоєні воєнні злочини", – сказав він.

Моуз також повідомив, що комісія задокументувала скоєння злочинів сексуального або гендерного насильства з боку російських військовослужбовців, жертвам яких було від 4 до 82 років.

Він зазначив, що надалі комісія планує поступово розширювати своє розслідування, охоплюючи свідчення про фільтраційні табори для утримання та депортації людей, примусове переселення людей і твердження про прискорене усиновлення дітей у рф.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 478 | Додав: adminA | Теги: докази воєнних злочинів рф, україна, експерти ООН | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]