Ср, 2024-04-24, 12:06
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:15
Війська, БТРи та ракетно-зенітні комплекси охороняють Чорнобильську АЕС
Інші останні Надзвичайні новини
Чорнобильську АЕС ретельно охороняють внутрішні війська. Принаймні, у цьому переконують на самій станції. Хоча ЧАЕС не виробляє електроенергії, об'єкт містить загрозу через ядерне паливо. Воно міститься в четвертому аварійному реакторі та сховищі, - йдеться в сюжеті ТСН.

У бронежилетах, касках та з автоматами вояки віднедавна охороняють усі входи та виходи на Чорнобильській АЕС. Військові внутрішніх військ називають це посиленою охороною. Військова таємниця не дозволяє розповісти подробиці вартування стратегічного об'єкта.

Командир військової частини із охорони ЧАЕС Андрій Фролов зауважив, що великого нападу диверсантів на станцію не може бути, бо спочатку їм доведеться потрапити в 30-кілометрову зону. Фролов переконує, що бійці ВВ готові відбити будь-який напад. Найнебезпечніші місця для захоплення чи ураження там, де є ядерне паливо. На Чорнобильській АЕС - це четвертий енергоблок та сховище ХАЯТ-1.

Об'єкти містяться за трьома периметрами охорон під відеонаглядом та за колючим дротом. Порушення одного з кордонів автоматично блокує всі входи і в місце прориву висувається підмога. Командири замовчують, скільки військових тут задіяно.

Серед важкої техніки є БТР та бойова машина піхоти, проте ймовірній кількісній перевазі противника українські вояки готові пред'явити честь та самовіддачу.

Старший інстуктор групи захоплення ВВУ В'ячеслав Мельничук зі своїми бійцями готовий стримати бойовиків у п'ять разів більше, ніж їхня група. Серед переваг – це знання місцевості та тридцяти кілометрова зона, яка проглядається зусібіч. На станції прораховують дії, навіть якщо всередині з'явиться зрадник. Загроза з повітря теж прорахована, запевняють на атомній станції.

Як доказ, на підступах до Чорнобильської зони вдалося зняти колону військової техніки. Тягачі перевозили ракетно-зенітні комплекси БУК. Самохідні установки можуть знищувати повітряні цілі до 18 км. Військові повітряної оборони мету своєї присутності біля стратегічного об'єкта не коментують.

Нагадаємо, екс-міністр оборони (2003-2004) України Євген Марчук вважає, що Україна має право вимагати від НАТО допомоги в охороні критичної інфраструктури, включаючи атомні електростанції.



Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 875 | Додав: adminA | Теги: війська, БТРи, Чорнобильську АЕС, ракетно-зенітні комплекси | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]