Сб, 2024-04-27, 01:26
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:05
Військові керівники НАТО на екстреній зустрічі говорили про Україну
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Начальники генеральних штабів збройних сил країн НАТО провели віртуальну зустріч для обговорення викликів у сфері безпеки, що постають перед альянсом. Мова йде про ситуацію, пов’язану зі збільшенням військової присутності РФ на українських кордонах та наслідків таких дій. Про це повідомляє ЗМІ з посиланням на сайт НАТО.

“30 начальників штабів країн-союзниць зібралися 6 грудня на віртуальну зустріч Військового комітету для обговорення безпекових викликів, що постають перед альянсом, у всіх оперативних просторах та в усіх географічних регіонах”, – йдеться у повідомленні.

На зустрічі військові керівники НАТО вислухали інформацію верховного головнокомандувача Об’єднаних збройних сил НАТО, а також помічника генерального секретаря НАТО з розвідки та безпеки. Начальники штабів обмінялися інформацією для досягнення спільного розуміння з метою посилення політики безпеки й оборони альянсу. Метою зустрічі було досягти прозорості серед союзників та узгодити поточні дії на національному рівні та на рівні альянсу.

Як повідомляє ЗМІ з посиланням на штаб-квартиру альянсу, зустріч начальників штабів відбулася позачергово.

“Так, обговорювалась ситуація, що склалася навколо кордонів України, але не лише її. Завданням було оцінити обстановку у ширшому контексті. Тому що, якщо акцентувати увагу лише на одній темі (російського – ред.) військового нарощування навколо України, можна упустити інші важливі деталі”, – зауважив офіційний представник альянсу.

Нагадаємо, сьогодні Володимир Зеленський провів телефонну розмову з державним секретарем Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкеном.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 508 | Додав: adminA | Теги: україна, керівники НАТО, екстрена зустріч | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]