Пт, 2024-04-19, 12:18
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:26
Вироком стосовно Луценка в ЄС розчаровані
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Європейський Союз розчарований вироком, оголошеним у Києві стосовно екс-глави МВС Юрія Луценка, й розцінює його як сигнал про продовження в Україні судової практики, яка не відповідає міжнародним стандартам.

Про це йдеться в заяві верховного представника ЄС із питань зовнішньої політики та політики безпеки, віце-президента Європейської комісії Кетрін Ештон і єврокомісара з питань розширення та європейської політики сусідства Штефана Фюле, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми розчаровані вироком стосовно пана Луценка, який сигналізує про те, що в Україні тривають суди, котрі не дотримуються міжнародних стандартів щодо справедливого, прозорого й незалежного судового процесу", - йдеться в заяві.

У зв'язку з цим високі представники ЄС нагадали, що під час саміту Україна-ЄС, який відбувся в грудні в Києві, було зроблено заяву, що повага до верховенства права матиме вирішальне значення для швидкості політичної асоціації та економічної інтеграції України в ЄС. Ештон і Фюле звернули увагу на резолюцію ПАРЄ, ухвалену нещодавно стосовно України, щодо функціонування демократичних інститутів.

"Ми й надалі уважно спостерігатимемо за подіями, пов'язаними з розглядом апеляції пана Луценка, пані Тимошенко в апеляційному суді, а також за провадженням у справі колишнього виконувача обов'язків міністра оборони Іващенка та інших аналогічних випадків", - заявили високі представники ЄС.

Зазначимо, що сьогодні Печерський районний суд Києва визнав винним колишнього міністра внутрішніх справ України Луценка у скоєнні посадових злочинів і засудив його чотирьох років позбавлення волі. Екс-міністр має намір оскаржити це рішення суду.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 1020 | Додав: adminA | Теги: Вироком стосовно Луценка в ЄС розча | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]