Чт, 2024-04-25, 15:21
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

22:17
Висловлюють співчуття Франції через згорілий Нотр-Дам світові лідери
Інші останні Новини Європейського Союзу

Представники міжнародної спільноти роблять заяви зі словами співчуття народу Франції через пожежу в найвідомішому храмі держави – Соборі Паризької Богоматері.

Одним з перших про свої співпереживання заявив президент Європейської ради Дональд Туск. "Собор Паризької богоматері – це собор богоматері всієї Європи", - написав він французькою.

Серед інших свій жаль через ці події висловили перша леді США Меланія Трамп, яка заявила, що "молиться, щоби ніхто не постраждав", та віце-президент США Майк Пенс, який нагадав що Нотр-Дам де Парі вважають символом віри людей по всьому світові.

"Серце розривається, коли бачиш цей будинок Бога у вогні. Наші думки та молитви – із пожежниками та всіма парижанами", - додав він.

Згодом до коментаторів додався і особисто Трамп, який запропонував загасити собор з пожежних літаків. Зазначимо, що його коментар викликав також обурення через доволі дивну тональність порад французьким пожежникам.

Міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас наголосив, що пожежа вразила німецьких друзів Франції "у саме серце"

Як повідомлялося, у Парижі в понеділок ввечері загорівся Собор Паризької Богоматері - одна з найвідоміших історичних пам'яток французької столиці.

Агентство AFP з посиланням на пожежників відзначає, що пожежа може бути пов’язана із реставраційними роботами в будівлі.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 866 | Додав: adminA | Теги: згорілий Нотр-Дам, співчуття Франції, світові лідери | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]