Пт, 2024-04-26, 22:34
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:08
Високоточні ракети Brimstone 2 Британія передала ЗСУ
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Якщо звичайний Brimstone при запуску з гелікоптера має дальність до 12 км та понад 20 з літака, то Brimstone 2 понад 40 км та понад 60 км відповідно.

У Великій Британії підтвердили, що в межах військової підтримки відправили Україні високоточні ракети Brimstone 2. Про це повідомило Міністерство оборони країни.

Як повідомлялося, британські новітні ракети з лазерним наведенням Brimstone 2 мають удвічі більшу дальність ураження, ніж їхня попередня модифікація, поставлена для ЗСУ раніше. Ця система, по суті, дозволяє ракеті сканувати поле бою та обирати найбільш відповідну ціль й при цьому відсіювати цивільні транспортні засоби або менш важливу військову техніку.

У межах пакету допомоги Велика Британія надала Збройним Силам України високоточні ракети Brimstone 2. Ця допомога відіграла вирішальну роль у стримуванні російського наступу.

Британія передала сотні ракет. У Збройних силах ракети Brimstone модифікували для запуску з наземних пускових установок для використання по наземних цілях. Ракета отримала покращену голову самонаведення, модульну конструкцію, вдосконалений планер та оновлене програмне забезпечення. Це збільшило дальність її польоту до 60 км.

Нагадаємо, Словаччина передала Україні партію бойових машин піхоти БМП1. ЗСУ отримали їх у кількості 30 одиниць.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 348 | Додав: adminA | Теги: зсу, Британія, високоточні ракети Brimstone 2 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]