Чт, 2024-04-25, 09:34
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

00:30
Власну пенсію можна буде збільшити онлайн
Інші останні Економічні новини

пенсія онлайн Анонсована раніше можливість збільшувати власну пенсію, самостійно сплачуючи ЄСВ, буде доступна онлайн. Про це заявила міністерка соціальної політики України Оксана Жолнович.

За її словами, внести кошти можна буде через вебпортал Пенсійного фонду та інші цифрові інструменти.

"Уже зареєстрований законопроєкт, який спільно розробили народні депутати та Міністерство соціальної політики про можливість людині самостійно заплатити за себе страховий внесок. Раніше страховий внесок міг заплатити тільки роботодавець. В окремих випадках можна було докупити страховий стаж заднім числом, тобто коли вже людина досягала пенсійного віку, а їй не вистачало стажу. Але це було складне рішення і складний розрахунок. Сьогодні ми дуже спрощуємо цю систему, обов’язково цифровізуємо її. Це буде можливість зробити просто через особистий пенсійний кабінет чи інші цифрові інструменти. Не потрібно буде особисто кудись звертатися і зробити це можна буде онлайн", – наголосила посадовиця.

Як зазначила очільниця Мінсоцполітики, розрахований такий проєкт щонайменше на три цільові категорії людей. Перша категорія – це українці, які наразі перебувають за кордоном, але зберігають за собою робоче місце в Україні, будучи у відпустці без збереження заробітної плати. У такому випадку за них не сплачують ЄСВ, тобто страховий стаж пропадає. Друга категорія – люди передпенсійного віку, які залишилися без роботи і яким важно працевлаштуватися у такі скрутні часи. Третя категорія – пенсіонери з потенційно невеликою пенсією.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 372 | Додав: admin | Теги: онлайн, пенсія | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]