Пт, 2024-04-19, 19:19
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:07
Володимир Зеленський в США: таємниці візиту
Інші останні Іноземна преса про Україну

візит зеленський сша Пілоти американського літака, який доставив президента України з Польщі до США, не знали про свого пасажира аж до того моменту, коли він піднявся на борт.

Поїздку Володимира Зеленського до США давно назвали історичною.

Вона готувалася в режимі найсуворішої секретності. Американське видання The Washington Post розкрило невідомі раніше подробиці візиту Зеленського до Штатів.

Публікація заснована на оповіданнях 10 джерел WP, включаючи чиновників Білого дому, інших представників адміністрації Байдена, помічників членів Конгресу та інших осіб, які брали участь у плануванні надсекретної поїздки президента України.

Пілоти не знали

Пілоти американського літака, який доставив Зеленського до Вашингтона, до останнього не знали про свого пасажира. "Коли 20 грудня військовий літак США приземлився на злітно-посадковій смузі в польському Жешуві, екіпаж літака вважав, що забере посла США в Україні (Бриджит Брінк) та кількох високопосадовців", - розповідають журналісти WP.

Доки Зеленський не вийшов до трапу літака з американського автомобіля, яким його доставили, пілоти не знали, що повезуть до Вашингтона президента України.

Прямий переліт із Польщі до США зайняв 11 годин. Американський літак із Зеленським на борту приземлився на Об'єднаній базі Ендрюс, де на нього чекала червона доріжка та делегація офіційних осіб США.

Розміщення та тести

До зустрічі з Байденом Зеленський та вся делегація України пройшли тести на COVID-19. Після прибуття до США Володимира Зеленського та його помічників доставили до Блер-Хауса — офіційної резиденції президента США для гостей глави держави, яка розташована навпроти Білого дому.

"Над будівлею майорів український прапор, а персонал приготував різноманітність страв з курятини, риби, а також святкові частування, включаючи шоколад і традиційне шоколадне печиво", - розповідає про деталі WP. Зеленський мав можливість прийняти душ і відпочити перед зустріччю з Байденом.

Крім того, президента України та всю українську делегацію перевірили на COVID-19, що на даний момент є встановлена процедура для зустрічі з президентом США. "Це був би кошмар", - сказав один американський чиновник про гіпотетичну ситуацію у разі, якщо тест Зеленського на коронавірусну інфекцію дав би позитивний результат.

Майже 10 годин у США

Президент України провів у США 9,5 години. Надсекретне планування поїздки "окупилося як для Зеленського, так і Байдена", пише WP.

Приїзд президента України дав Байдену “прекрасну нагоду зберегти імпульс” для підтримки України, яка стала визначальною справою його президентства. Зеленському ж візит забезпечив помітний шанс "показати співвітчизникам, що і він, і вони користуються підтримкою найвпливовішої країни світу".

“Його присутність – це нагадування про те, як небезпечно знецінювати силу самої ідеї України, – сказав WP сенатор Кріс Мерфі, який був присутній на виступі Зеленського у Конгресі. — Очікувалося, що його країна впаде протягом кількох днів, а сам він буде мертвим, якщо залишиться у Києві.

Отже, хоча ефективними були і його слова [мова перед конгресменами], але сам образ Зеленського в Конгресі через рік після вторгнення посилає справді потужний, невідворотний сигнал”.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Іноземна преса про Україну | Переглядів: 503 | Додав: admin | Теги: візит, Зеленський, США, таємниця | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]