Пт, 2024-03-29, 04:24
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:41
Вперше пролетів над Україною стратегічний літак-розвідник США
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

США вперше використали для розвідки в українському небі літак ВПС США RC-135 Rivet Joint.

Про це випливає із даних західних авіа-ресурсів. За їхніми відомостями, американський літак радіоелектронної розвідки, який вилетів з авіабази Мілденхолл у Великій Британії, вранці 11 грудня увійшов у повітряний простір України в районі Волинської області і попрямував уздовж кордону з Білоруссю на схід країни. Протягом більш ніж чотирьох годин американський розвідник курсував маршрутом, починаючи від Харківської та Дніпропетровської областей на південному сході і далі Запорізької, Херсонської та Миколаївської областей на півдні на північ від Криму аж до Одеської області.

Загалом літак знаходився в українському повітряному просторі понад шість годин. Раніше польоти такого літака над країною не фіксувалися, використовувалися лише стратегічні безпілотники США RQ-4 Global Hawk, які зокрема вели повітряну розвідку вздовж лінії зіткнення на Донбасі.

Літаки RC-135 Rivet Joint досі використовувалися в основному для ведення радіоелектронної розвідки біля кордонів Росії в Чорному морі, в регіоні Балтики та на Півночі.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 490 | Додав: adminA | Теги: україна, стратегічний літак-розвідник США | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]