Ср, 2024-10-23, 22:43
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:10
Вперше з 1989 року - у Німеччині викликали посла Китаю
Інші останні Новини Європейського Союзу

31 липня Міністерство закордонних справ Німеччини викликало посла Китаю. Причиною назвали кібератаку 2021 року на картографічне агентство уряду ФРН, здійснену “китайськими державними суб’єктами”.

"Ми рішуче виступаємо проти такої кібердіяльності, спрямованої проти Німеччини, і… виступаємо за відповідальну та засновану на правилах поведінку в кіберпросторі, – повідомив речник відомства Себастьян Фішер, додавши, що “небезпеку, яку становлять китайське шпигунство та китайські  кібератаки”, не можна недооцінювати".

Агентство з картографії та геодезії, яке стало об’єктом хакерської атаки у 2021 році, входить до складу Міністерства внутрішніх справ ФРН. Це відомство працює з об’єктами критичної інфраструктури, зокрема з постачальниками енергії, водоканалами та транспортними компаніями.

Це перший випадок з 1989 року, коли МЗС Німеччини викликає китайського посла у Берліні. Тоді причиною стало криваве придушення протестів на площі Тяньаньмень, коли армія КНР застосувала танки проти студентів.

Декілька урядів за минулі роки звинуватили Китай у кібератаках на дані державних і приватних компаній, включаючи Сполучені Штати, Австралію, Канаду, Нідерланди та Індію.

Зауважимо, глава Австралійської служби безпеки й розвідки Майк Баргес заявив, що Китай вдається до безпрецедентної в історії людства розвідувальної діяльності. Метою Пекіна є викрадення інтелектуальної власності.

 Міністр економіки Німеччини Роберт Габек попередив уряд Китаю про економічні наслідки підтримки росії у її війні проти України.
    
Влада Китаю звинуватила своїх громадян – подружжя – у шпигунстві на користь Великої Британії.
    
У Норвегії затримали громадянина країни, якого підозрюють у розвідувальній діяльності в інтересах Китаю.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 288 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]