Чт, 2024-04-25, 08:59
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:08
ВР перераховує готелю 15 тисяч гривень в місяць за проживання одного депутата
Інші останні Економічні новини
За кожного проживаючого депутата Верховна Рада перераховує готелю 500 грн. на добу. Платять і за сесійні тижні, коли депутат перебуває в столиці, і навіть за час, коли він їде додому. Всього місяць депутатського проживання обходиться бюджету в 15 тис. грн, повідомляє "Комсомольська правда".

За суму, що виділяється кожному депутату на проживання в готелі, в Києві можна зняти гарну квартиру. Більш того, пристойна однокімнатна квартира, з ремонтом, меблями і вже точно площею побільше 13 квадратних метрів обійдеться в три тисячі.

"Навіть якби мені видали третину грошей, які витрачаються на готель, і сказали, живи, як хочеш, то бюджет би ми заощадили", - вважає Андрій Парубій, що мешкає в готелі Київ.

"Я міг би зняти квартиру. Родині було б куди приїжджати, кухня була б", - додав він.

Але, за словами голови регламентного комітету Володимира Макеєнко, тут є перешкода.

"Зараз гроші з держбюджету нікуди не подінуться - просто переходять із одних державних рахунків на інші. Міністерство фінансів виділило гроші Верховній Раді, Верховна Рада заплатила за номери депутатів у державному готелі, готель заплатив податки державі й повернув прибуток Верховній Раді".

"Якби ми орендували номери в приватних готелях, тоді можна було б щось міняти", - сказав Макеєнко.

За його словами, у першу чергу в "Київ" заселять жінок-депутатів нового скликання.

"Іншим - по жеребу. Береться шапка, папірці - і хто що витягне, то й одержить", розповів Макеєнко.

До речі, депутатські номери в готелі "Київ" дуже маленькі. Більшість - однокімнатні, площа - 13 квадратних метрів. Тісно, скромно, меблі старі. Немає навіть централізованого опалення, зазначає видання.

Як повідомлялось раніше, за словами члена фракції Партії регіонів, голови Комітету Верховної Ради з питань Регламенту, депутатської етики і забезпечення діяльності ВР Володимира Макеєнко, для розселення депутатів необхідно 238 готельних номерів.

Крім цього, 28 листопада Володимир Макеєнко заявив про те, що близько 180 новообраних народних депутатів написали заяви про їхнє розміщення в Києві.

"Близько 180 депутатів треба розселити. Наш готель, по-моєму, витримає 85... Потрібно, щоб робоча група почала працювати, й та підгрупа, яка займатиметься розселенням, чітко бачила і знала, скільки депутатів, які депутати і які в нас можливості", - сказав Макеєнко.

При цьому він зазначив, що такого напливу заяв від депутатів "не було ніколи".

Згодом Леонід Ємець, обраний від опозиції до Верховної Ради в 221-му одномандатному окрузі, заявив, що народні депутати від Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина" ухвалили рішення не просити бюджетних квартир у Києві.

29 листопада лідер партії "УДАР" Віталій Кличко сказав, що жоден із народних депутатів, обраних до Верховної Ради від партії, не звертався і не звертатиметься із заявою про отримання державної квартири.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 1018 | Додав: adminA | Теги: місяць, одного депутата ВР, готелю 15 тисяч гривень | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]