Пт, 2024-04-19, 14:03
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:06
Вручення Нобелівської премії миру відбулось в Осло
Інші останні Новини світу

В Осло відбулось вручення Нобелівської премії миру, яку в 2022 році було присуджено українському "Центру громадянських свобод", білоруському правозахиснику Алесю Біляцькому та російському центру "Меморіал".

Лауреати на сцені закликали міжнародну спільноту створити трибунал для терориста №1 володимира путіна та його посібника олександра лукашенка.

"Вони вважають, що можуть робити все, що хочуть. І зараз ми маємо перервати це коло безкарності, сформувати міжнародний трибунал та зробити лукашенка, путіна та інших винуватців відповідальними — не лише заради українців, а й інших країн та народів світу", – зазначила голова "Центру громадянських свобод" Олександра Матвійчук.

Вибір лауреатів, озвучений 7 жовтня, у норвезькому Нобелівському комітеті пояснили тим, що присуджуючи їм премію "хочуть наголосити на трьох видатних поборниках прав людини, демократії та мирного співіснування в сусідніх країнах — білорусі, росії та Україні".

Комітет вважає, що завдяки зусиллям на користь гуманістичних цінностей, антимілітаризму та принципів права вони "відродили та вшанували бачення миру та братерства між націями, яке сповідував Альфред Нобель — бачення, яке найбільше потребує сучасному світу".

Представники організацій – лауреатів Нобелівської премії миру ("Центр громадянських свобод" з України, ув’язнений білоруський правозахисник та засновник правозахисного центру "Вясна" Алесь Беляцький, російський "Меморіал") 9 грудня, напередодні вручення премії, виступили на пресконференції в Осло та підтримали ідею міжнародного трибуналу для президента росії володимира путіна за злочини в Україні.

23 листопада в інтерв’ю Радіо Свобода правозахисниця Олександра Матвійчук, яка залучена до роботи України над створенням міжнародного трибуналу, наголосила, що Україні потрібно якнайшвидше ратифікувати Римський статут, який лежить в основі роботи Міжнародного кримінального суду, щоб домогтися покарання росії за воєнні злочини в Україні.

Лауреатка цьогорічної Нобелівської премії миру, очільниця "Центру громадянських свобод" Олександра Матвійчук не вважає реалістичною пропозицію Офісу президента ініціювати питання можливого розпуску Міжнародного комітету Червоного Хреста. Про це вона зазначила в інтерв’ю Радіо Свобода.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 432 | Додав: adminA | Теги: Осло, вручення Нобелівської премії миру | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]