Пт, 2024-03-29, 16:31
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:39
Всього 0,2% підсудних виправдовують в українських судах
Інші останні Надзвичайні новини

В українській системі правосуддя всього 0,2% ухвалюваних вироків - виправдувальні. Новий Кримінально-процесуальний кодекс покликаний значно змінити цю статистику.

Про це в інтерв'ю "Дзеркалу тижня. Україна" розповів керівник Головного управління по питаннях судового устрою адміністрації президента Андрій Портнов.

За його словами, положення нового Кримінально-процесуального кодексу викликали критику з боку правоохоронних органів, проте адміністрація президента відстояла нововведення.

"Люди в погонах" дуже боролися проти змагальності процесу, прав адвоката, нової системи збору доказів. Ще їх засмучувало, що вводиться жорстка процедура, що не дозволяє застосовувати запобіжний захід у вигляді утримання під вартою", - розповів Портнов.

"Ми пройшли дуже складний і конфліктний шлях, але не пішли на компроміс з правоохоронними органами і зберегли свою жорстку позицію", - додав він.

За словами Портнова, в спорі з правоохоронцями щодо необхідності нового КПК у нього завжди знаходився аргумент: "В Україні всього 0,2% виправдувальних вироків. Це автоматично означає відсутність справедливого правосуддя".




Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 1120 | Додав: adminA | Теги: Всього 0, 2% підсудних виправдовують в україн | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]