Пт, 2024-03-29, 00:25
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:03
Вважають, що готується закриття лікарні - Володимир Поворознюк очолив "Охматдит"
Інші останні Столичні новини - новини Києва
Виконувач обов'язків віце-прем'єр-міністра охорони здоров'я Раїса Богатирьова призначила головним лікарем Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит" хірурга Володимира Поворознюка, передає "КоммерсантЪ-Україна".

Розголошувати умови підписаного з паном Поворознюком контракту в Мінохоронздоров'я не стали. "Це повністю конфіденційна інформація", - пояснила глава прес-служби МОЗ Тамара Тачинська.

Заступник міністра охорони здоров'я Олександр Толстанов ознайомив колектив "Охматдиту" з наказом міністра. Він зазначив, що Юрію Гладушу, який раніше керував лікарнею, запропонують продовжити роботу в медустанові.

Раніше колишній гендиректор лікарні Юрій Гладуш повідомив, що комісія МОЗ на чолі з паном Толстановим без його відома ознайомила співробітників з новим статутом і скасувала посаду гендиректора. Це стало приводом для позову пана Гладуша до міністерства.

У свою чергу член Опікунської ради "Охматдиту" Юрій Власенко не виключає, що готується підґрунтя, аби припинити діяльність лікарні. Як повідомив він у коментарі журналістам, зміни до статуту лікарні можуть свідчити про плани відомства реформувати "Охматдит".

"Основним документом національного закладу є статут. Необхідність внесення змін і тих норм, що МОЗ безпосередньо приймає рішення, вилучає або передає в оренду, є безпосереднім підтвердженням намірів провести якісь дії", - пояснює Власенко.

"МОЗ фактично виживає Гладуша і доповнює статут тими нормами, які дають можливість реорганізовувати. Ми не говоримо, що це має статись, ми лише припускаємо, що такі дії можуть бути і ми цим занепокоєні", - додав він.

За словами члена Опікунської ради, МОЗ і раніше могло відчужувати ділянку "Охматдиту".

"Але тоді підпис Гладуша був обов’язковий, а зараз буде підпис в.о.міністра, або заступника міністра. Без підпису головного лікаря", - пояснив він.

Власенко також вказує на те, що, згідно зі старим статутом, повноваження щодо реорганізації лікарні були передбачені указом президента.

"Тепер повноваження у президента забрані Міністерством (охорони здоров’я) на свою користь. Тому це все може свідчити про те, що цілеспрямовано готується підґрунтя, або припинити діяльність НДСЛ "Охматдит", або рішення, якими можуть обмежити територію лікарні. Це може бути після того, як буде введено у дію новий корпус лікарні.

Він передбачає фактично зосередження кількох корпусів і певних відділень у даному корпусі, і частину земельних ділянок може бути передано незрозуміло яким структурам" - цитує сайт "Українська правда. Життя".

Він також припустив, що призначення Володимира Поворознюка на посаду головного лікаря може призвести до того, що з часом установу очолить "потрібна МОЗ людина".

Крім того, додав він, оскільки Поворознюк публічно заявляє, що не хоче бути керівником, за певний час він може написати заяву, що відмовляється від посади.

"Коли все стихне, буде призначено когось не з колективу і вже не буде чим крити, бо Поворознюк сам не хоче бути головним лікарем", – сказав Власенко.

Як відомо, 10 грудня Міністерство охорони здоров’я звільнило генерального директора і сімох заступників Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит".

Заступник міністра охорони здоров'я Олександр Толстанов у вівторок, 11 грудня, заявив, що ліквідація інституту генерального директора національної лікарні "Охматдит" відбувалася згідно з законодавством.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Столичні новини - новини Києва | Переглядів: 1005 | Додав: adminA | Теги: Охматдит, Володимир Поворознюк | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]