Пт, 2024-04-19, 15:02
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:10
Вже понад 238 тисяч дітей росія незаконно вивезла з України
Інші останні Новини України

При тому, що здійснювати примусове переселення або депортацію громадян під час війни заборонено міжнародним законодавством.

Росія незаконно вивезла з України вже понад 238 тис. дітей.

Про це повідомляє Офіс омбудсмена України.

"Станом на 26 травня країна-агресор продовжує вивозити українських громадян до росії та на тимчасово окуповану територію України. Сьогодні відомо, що кордон із рф перетнули вже 238 329 дітей", - йдеться у повідомленні.

Наголошується, що, відповідно до ст. 49 Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни, здійснювати примусове (індивідуальне чи масове) переселення або депортацію забороняється.

"Проте росія вдається до протиправних дій, нехтує правилами ведення війни", - наголосили в Офісі омбудсмена.

Там порівняли ці дії з попередніми спробами рф "сфабрикувати фальшиві референдуми, які покликані надати вигляд легітимності російському правлінню над частинами територій України".

В Держдепі відреагували на "паспортизацію" українців.

Державний департамент США гостро засудив насильницькі дії росії, спрямовані на "підкорення українців" на окупованих територіях, що включають депортацію, "фільтрацію" та нав’язування російського громадянства.

Речник Держдепу Нед Прайс заявив, що США відомо про жорстокі дії рф на окупованих територіях України, повідомляє Голос Америки.

"Ми бачили, як російські сили насильно вивозили людей з окупованої території. Ми бачили, як російські війська перевозили українців до так званих фільтраційних таборів. Ми бачили спроби російських військ іншими способами підкорити український народ на цих територіях", – сказав речник Держдепартаменту.

Він заявив, що США "рішуче відкидає цей лише слабо замаскований крок, який є частиною спроб росії підпорядкувати народ України, силою нав’язати свою волю".

Окупанти продовжують вивозити маріупольців у фільтраційні табори та депортувати їх у рф.

Прайс порівняв ці дії з попередніми спробами росії "сфабрикувати фальшиві референдуми, які покликані надати вигляд легітимності російському правлінню над частинами територій України". Він нагадав, що на таких сфальсифікованих голосуваннях чиновники, які мають підтримку росії, "набирають понад 90%, 99% голосів".

Нагадаємо, російський президент володимир путін 25 травня підписав указ про спрощений порядок прийому до громадянства росії для жителів Запорізької та Херсонської областей України, які частково перебувають під російською окупацією.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 453 | Додав: adminA | Теги: Росія, понад 238 тисяч дітей, україна, вивезення | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]